AZ wijkt voor laatste voorronde Europa League uit naar stadion FC Twente

AZ wijkt voor laatste voorronde Europa League uit naar stadion FC Twente
Voor de laatste voorronde van de Europa League wijkt AZ komende week uit naar De Grolsch Veste, het stadion van FC Twente.
© Foto VI Images
Alkmaar

AZ speelt de laatste voorronde van de Europa League op donderdag 22 augustus in Enschede. In het stadion van FC Twente is Royal Antwerp FC dan de tegenstander. De Alkmaarse club kan vanwege het deels ingestorte dak niet terecht in eigen huis.

Het betekent dat de supporters van AZ een flinke rit voor de boeg hebben om hun club te steunen in de strijd om de groepsfase van het Europese bekertoernooi te bereiken. Van Alkmaar naar Enschede is het liefst 199 kilometer rijden, een rit van net geen twee uur.

AZ plaatste zich donderdag voor de play-offs van de Europa League door FC Marioepol uit Oekraïne te kloppen. Nadat het in de heenwedstrijd 0-0 werd, eindigde de return in 4-0 voor de ploeg van trainer Arne Slot. Dit duel werd afgewerkt in het stadion van ADO Den Haag. Zondag speelt AZ hier ook voor de competitie tegen FC Groningen, maar voor het duel met het Belgische Royal Antwerp FC moest dus weer een andere speellocatie gevonden worden.

Zeven dagen later volgt de return in België. Ook dat duel wordt overigens gespeeld in andermans stadion. Het onderkomen van Royal Antwerp FC voldoet niet aan de UEFA-eisen. Die club wijkt daarom voor Europese duels uit naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Lees hier meer over het ingestorte stadiondak.

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons