SP bezorgd: Houdt Purmerend zijn ziekenhuis wel?

Het ziekenhuis aan de Waterlandland.
© Foto Ella Tilgenkamp
Purmerend

De SP Purmerend maakt zich zorgen over de toekomst van het ziekenhuis in haar stad. De partij wil hierover vrijdag 20 september met inwoners in gesprek.

De SP meent dat sprake is van een afkalving van zorg in het Dijklander Ziekenhuis. Ze vindt het kwalijk dat een stad als Purmerend voor haar zorg in toenemende mate afhankelijk wordt van Hoorn. Ze roept inwoners op ervoor te strijden dat Purmerend in de toekomst over een goed ziekenhuis beschikt.

Sinds de fusie van het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis in 2018 lijkt de zorg in Purmerend, volgens de fractie, steeds meer te zijn uitgekleed. Eerst verhuisden de acute verloskunde, neonatologie en klinische kindergeneeskunde naar Hoorn. Sinds 14 januari 2019 zijn de operatiekamers in Purmerend alleen nog op werkdagen open. Op 24 mei meldde het ziekenhuis dat het 20 procent van de geplande operaties in de zomermaanden zou schrappen. De partij haalt het Noordhollands Dagblad van 21 juni aan dat het ziekenhuis soms wekelijks de deuren van de spoedeisende hulp sluit omdat de afdeling ’vol’ zit. Tweede Kamerlid Henk van Gerven zal op 20 september zijn alternatief voor lokale ziekenhuizen presenteren en bespreken hoe Purmerend een volwaardig ziekenhuis kan blijven houden. De bijeenkomst in Grand Café Heel Europa, Genuahaven 48, begint om 20 uur.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen