Premium

Jong Hercules stopt met fusiegesprekken; SV Beverwijk en buurman smelten niet samen tot een voetbalvereniging

Jong Hercules stopt met fusiegesprekken; SV Beverwijk en buurman smelten niet samen tot een voetbalvereniging
De derby tussen SV Beverwijk en Jong Hercules eindigde afgelopen seizoen nog in een 2-2 gelijkspel. Na de promotie van Beverwijk spelen beide eerste elftallen komend voetbaljaar niet meer tegen elkaar.
© Foto Ron Pichel
Beverwijk

De voetbalclubs Jong Hercules en SV Beverwijk gaan niet fuseren. Jong Hercules heeft vrijdag de stekker getrokken uit het overleg tussen de twee verenigingen.

Jong Hercules, SV Beverwijk en de gemeente Beverwijk voerden sinds juli 2018 gesprekken om de mogelijkheid voor een fusie te onderzoeken. Beide clubs gaan nu zelfstandig verder.

Gelijkwaardigheid

Volgens het bestuur van Jong Hercules zou een fusie niet op basis van gelijkwaardigheid plaatsvinden. Op het gebied van ledenaantal, financiële mogelijkheden en bestuurlijke kracht heeft Jong Hercules een groot voordeel. Daarentegen heeft SV Beverwijk met de huidige accommodatie een sterke troef in handen. ,,Het mooie clubhuis van Beverwijk weegt niet op tegen grote verschillen in het ledenaantal en de financiën van Jong Hercules. Daarnaast spelen er andere zaken die invloed hebben op onze keuze om de fusiegesprekken te beëindigen’’, vertelt Justin de Vries, voorzitter van Jong Hercules.

Verkennende fase

De fusie was nog in een verkennende fase. Als het onderzoek door de besturen en de gemeente positief was, dan hadden de leden van Jong Hercules en SV Beverwijk de eindbeslissing mogen geven dor te stemmen tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering.

Geen jeugdleden

SV Beverwijk heeft voor seizoen 2019/2020 vier seniorenteams ingeschreven. Het eerste elftal komt uit in de derde klasse zaterdag. De vereniging heeft op dit moment geen jeugdleden.

Jong Hercules heeft tien seniorenteams die komend voetbaljaar in actie komen. Daarnaast heeft de club ook nog een zes jeugdteams en een G-team. Het eerste elftal komt uit in de vierde klasse zaterdag.

Geen nadelige gevolgen

Volgens het bestuur van Jong Hercules heeft het niet doorgaan van de fusie geen nadelige gevolgen voor de invulling van de wedstrijden op landgoed Adrichem. ,,Als beide voetbalverenigingen proactief blijven overleggen met de andere Beverwijkse voetbalclubs, DEM en De Kennemers, blijft het voor alle elftallen mogelijk om te voetballen op het sportpark.’’

Jong Hercules speelt komend seizoen ook op een kunstgrasveld. Tijdens de zomervakantie is het gras van het hoofdveld vervangen voor nepgroen. Het moet binnenkort bespeelbaar zijn voor de zeventien teams van de club.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen