Strijd tussen reuzenteek en eikenprocessierups om titel ’Komkommerdier van 2019’

Strijd tussen reuzenteek en eikenprocessierups om titel ’Komkommerdier van 2019’
De eikenprocessierups Komkommerdier van het jaar?
© Foto Hollandse Hoogte
Amsterdam

De reuzenteek en de eikenprocessierups maken de meeste kans op de titel ’komkommerdier van 2019’. Dat blijkt uit een tussenstand van de verkiezing.

’Een klein rotbeestje wat een hoop ellende kan veroorzaken’ of ’Die is het engst’. Zomaar enkele reacties van stemmers op de Komkommerdierverkiezing van deze krant.

De reuzenteek, die heel hard kan lopen en gastheren achtervolgt kan het voor mensen gevaarlijke Krim-Congovirus bij zich dragen. Het beestje is echter nog lang niet zeker van de titel want de eikenprocessierups zit de reuzenteek op de hielen. Een stemmer zegt zelf irritatie te hebben opgelopen door de rups. Anderen stemmen juist op het dier vanwege de in hun ogen overdreven ophef. ’Ik heb vijf eiken en niets gezien.’

Op een kleine afstand van de koplopers volgt de halsbandparkiet die het voorzien heeft op de perenoogst. Maar ook wordt er gestemd op de van een markt in Irak geredde leeuw Simba die nu tijd doorbrengt in dierenpark Hoenderdaell. Ook de konikpaarden die dreigden oververhit te raken in de Oostvaardersplassen mogen op stemmen rekenen.

U kunt hier nog tot en met zondagavond uw stem uitbrengen.

Hier alle komkommerdieren met uitleg op een rij.

Meer nieuws uit Amsterdam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons