Voetbaltoernooi tussen clubs uit Heerhugowaard krijgt handbalvariant

Ivon Rendering (links) en Corinna van Beek van Hugo Girls samen met Wim Haisma, de voorzitter van Hugo Boys. ,,Het leek ons een leuk idee om ook een handbaltoernooi zoals van het voetbal te organiseren.’’
© Martin de Haan
Heerhugowaard

Het draaiboek ligt al een tijdje klaar. Wim Haisma, Yvon Rendering en Corinna van Beek zijn er klaar voor, wat hen betreft kan de strijd om de Waard Cup beginnen. Het toernooi van de Heerhugowaardse voetbalclubs, dat zaterdag van start gaat, wordt dit jaar bij Hugo Boys gehouden. Met voor het eerst ook een handbalvariant.

En dat is geen toeval. ,,We bestaan dit jaar 85 jaar en dat leek ons een mooie gelegenheid om het toernooi in De Noord te organiseren”, zo vertelt Haisma. De voorzitter van Hugo Boys maakt namens de voetbaltak deel uit van het comité dat de organisatie van het toernooi voor haar rekening neemt. ,,Het voetbaltoernooi tussen KSV, WMC, Reiger Boys, SVW’27 en Hugo Boys aan het begin van het seizoen kent iedereen. Maar deze editie hebben we ook een handbaltoernooi georganiseerd dat tegelijk met en naast de Waard Cup gehouden.”

Van Beek en Rendering zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met de voorbereidingen van het handbaltoernooi. ,,Hugo Girls viert dit jaar ook een jubileum. We bestaan als club zeventig jaar en het leek ons een leuk idee om ook een toernooi zoals van het voetbal te organiseren. We zijn bij elkaar gaan zitten en hebben plannen gemaakt. De reacties van andere clubs waren direct enthousiast. Met de deelname van KSV en Tornado uit Heerhugowaard, Con Zelo uit Waarland en Hollandia uit Tuitjenhorn spelen we met de handbal nu om de Burencup”, aldus Rendering. Als speelster van Hugo Girls en voorzitter van de jubileumcommissie is ze nauw betrokken bij de voorbereidingen van het voet- en handbaltoernooi dat op 17, 20 en 24 augustus wordt gehouden op het complex in De Noord.

Ook Van Beek straalt enthousiasme uit als ze praat over de onderlinge samenwerking. ,,Ik merk dat de twee toernooien erg leven. Mijn dochter speelt in de jeugd van Hugo Girls en ik werd een keer gevraagd of ik wat wilde doen bij de handbaltak. Inmiddels ben ik bestuurslid en vond het leuk om mee te helpen met de voorbereidingen van de Buren en de Waard Cup. Hoe de samenwerking verloopt is voor mij een voorbeeld van de onderlinge saamhorigheid die hier bij de voetbal en handbal leeft. ”

Woorden die Rendering onderschrijft. ,,Het feit dat we nu ook op één complex spelen heeft daar zeker aan bijgedragen. Aan de voorbereidingen zal het niet liggen. Veel leden werken mee aan de toernooien. We doen het niet zijn drietjes hoor.”

Ook Hugo Boys-trainer Jeroen Slaager heeft zin in het evenement. De 31-jarige oefenmeester kwam in de zomer over van AFC’34 en trof bij zijn nieuwe club een spelersgroep en bestuur die ambitie uitstralen. ,,We zijn nu drie weken in training, ik wil tijdens de Waard Cup de selectiespelers aan het werk zien. Spelers krijgen een kans om te laten zien wat ze kunnen. Ik merk een mooie dynamiek in de groep. Het is een toernooi dat als voorbereiding dient, maar de Waardcup wil iedereen graag winnen. Er staat altijd wat prestige op het spel”, zo kijkt de jonge oefenmeester uit Heerhugowaard vooruit.

Waard Cup 2019

Programma

Zaterdag 17 augustus, 18.30 u: SVW’27 - Reiger Boys, KSV - WMC; 19.30 u: Hugo Boys - SVW’27.

Dinsdag 20 augustus, 18.30 u: SVW’27 - KSV, Reiger Boys - Hugo Boys; 19.30 u: SVW’27 - Reiger Boys.

Zaterdag 24 augustus, 18.30 u: SVW’27 - WMC, Hugo Boys - KSV; 19.30 u: KSV - Reiger Boys, Hugo Boys - WMC.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen