Man (28) na ruim een jaar aangehouden voor ernstige mishandeling in Blokker

© Foto: ANP

Michiel Snik
Blokker

De vele getuigenissen hebben een belangrijke rol gespeeld bij de aanhouding van een 28-jarige Pool die in april vorig jaar een een 42-jarige landgenoot in Blokker ernstig mishandelde.

Het slachtoffer liep op 24 april van het vorig een hersenbeschadiging op en raakte in coma. Volgens politiewoordvoerster Marloes de Kaart is de man zo zwaar gewond geraakt dat hij hier zijn verdere leven last van zal houden.

De man werd in het park bij de Vriendschapslaan in Blokker door hardlopers gevonden met een gapende, bloedende hoofdwond. Als snel verloor het slachtoffer vervolgens het bewustzijn.

Wat precies is gebeurd, is nog onbekend. De politie wil daarover ook niets zeggen. Ook over het onderzoek en waarom het ruim een jaar heeft geduurd voordat een verdachte werd aangehouden zegt politiewoordvoerster De Kaart in het belang van het onderzoek niets te kunnen melden. ,,Het was een heel intensief onderzoek, dat kost vaak ook veel tijd.’’

Over hoe de politie de 28-jarige Poolse man op het spoor is gekomen wil zij ook weinig zeggen. ,,Maar we hebben veel getuigen gehoord en ook veel tips gekregen. Dat heeft ons enorm geholpen bij het onderzoek.’’

De verdachte is in Nederland aangehouden en zit nog vast. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Of hij al een bekentenis heeft afgelegd is niet bekend.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen