Ten Hag na winst Ajax op PAOK: ’Eerste horde is genomen’

AMSTERDAM

Trainer Erik ten Hag slaakte een zucht van verlichting na de zwaarbevochten zege van Ajax op PAOK (3-2). "De eerste horde is genomen", zei hij. "We gaan naar de play-offs. We hebben een sterke tegenstander verslagen. Nu moeten we APOEL Nicosia over twee duels verslaan en dan zijn we waar we willen."

Ten Hag was trots op zijn spelers. "Ze hebben gevochten, wat een geweldige spirit zat er in de ploeg. We kwamen achter en misten een strafschop, maar toch vochten we verder. De wisselwerking met het publiek was ook geweldig. Daar heb ik van genoten."

Ten Hag was niet verbaasd dat er ook best veel fout ging. "Dat weet je zo vroeg in het seizoen. Een aantal dingen moet nog beter om de Champions League te bereiken en daar ook succes te hebben. Vooral als een tegenstander wil counteren staat onze defensie soms nog niet goed. We hebben tijd nodig om dat weer goed te organiseren."

"We waren ook niet zakelijk genoeg", vervolgde Ten Hag. "We gingen dribbelen als de bal gewoon weg moest. Dat hadden we in de analyse gezien, maar toch gebeurt het ons. Dat mag niet. Onze verdedigers stonden veel te ver weg en moeten veel beter aansluiten. Dat moeten we beter afstemmen als we weer succesvol willen zijn in Europa."

Volgende tegenstander Ajax: APOEL Nicosia

Ajax begint de play-offs van de voorronden van de Champions League komende dinsdag met een uitwedstrijd tegen APOEL Nicosia. De kampioen van Cyprus komt acht dagen later, op woensdag 28 augustus, op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. De winnaar over twee duels plaats zich voor de groepsfase van de Champions League.

APOEL Nicosia plaatste zich dinsdag met een uitzege op Qarabag voor de play-offs: 0-2. De club uit Cyprus verloor vorige week de thuiswedstrijd tegen de formatie uit Azerbeidzjan met 2-1.

APOEL Nicosia werd vorig seizoen voor de zevende keer op rij landskampioen. De Nederlander Boy Waterman is de tweede keeper van de ploeg.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen