Slot: ’Met de spelers die wij voorin hebben rondlopen moeten we in staat zijn om er een in te prikken’

Slot: ’Met de spelers die wij voorin hebben rondlopen moeten we in staat zijn om er een in te prikken’
Trainer Arne Slot van AZ tijdens de persconferentie in aanloop naar de Europa League wedstrijd tegen FC Marioepol in het stadion van ADO Den Haag.
© Foto ANP
Den Haag

AZ moet donderdagavond de laatste voorronde van de Europa League zien te bereiken. Er moet voor worden gewonnen van FC Marioepol. De heenwedstrijd eindigde een week geleden in 0-0. Vanwege het instorten van een deel van het dak van het eigen stadion wordt er gespeeld op het kunstgras van ADO Den Haag.

De remise in Oekraïne liet trainer Arne Slot achter met een dubbel gevoel. ,,Omdat je beter bent dan je tegenstander en ook kansen krijgt, maar niet scoort. We hadden het graag in de heenwedstrijd al beslist, maar we leven wel met een goed gevoel naar de return toe. Van onderschatting is absoluut geen sprake, maar wij zitten wel vol vertrouwen.”

Het komt voort uit de vliegende start van de competitie - na twee duels is AZ koploper van de eredivisie - en het spelbeeld in de eerste ontmoeting met Marioepol. ,,Het waren geen enorme kansen, maar dat we tegen zo’n defensieve ploeg kansen wisten te creëren geeft ons het vertrouwen dat we kunnen winnen. Na afloop zeiden die jongens ook gelijk dat we ze thuis zouden pakken. Ik hoop dat wij ons veldoverwicht dit keer omzetten in meer grote kansen. Met de spelers die wij voorin hebben rondlopen moet het gek lopen willen we er dan niet een inprikken’’, aldus Slot.

Geduld zal hierbij het sleutelwoord zijn. FC Marioepol zette AZ in de thuiswedstrijd even vroeg onder druk, maar koos al snel voor een uiterst defensieve speelstijl. Slot verwacht niet dat het nu anders zal zijn. ,,Zij hadden al vroeg in de wedstrijd in de gaten dat het gokken op de counter hun meer kans op succes zou brengen. Ze kwamen er ook een aantal keer gevaarlijk uit. 0-0 is een gevaarlijk stand dus we moeten dan ook goed oppassen voor hun counter. Die moeten we eruit zien te halen.’’

Dat er in Den Haag wordt gespeeld op kunstgras ziet Slot niet als een nadeel. Met zijn ploeg speelt hij er ook in de eredivisie immers vaker op en de mogelijkheid om erop te trainen heeft de club op het trainingscomplex ook. ,,Er zijn veel factoren die invloed hebben op het resultaat van een wedstrijd, maar de ondergrond toch wel het minst. Dat zijn toch vooral de kwaliteit van de spelers en anders een dood spelmoment of een beslissing van de scheidsrechter.’’

Lees hier meer over het ingestorte stadiondak.

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons