Premium

Stadion van ADO Den Haag ondergaat gedaanteverwisseling vanwege de komst van AZ

AZ trainde gisteren op het veld van ADO. De sponsors van die club rond het veld zijn allemaal overhangen met die van de Alkmaarders.
© Foto ANP
Den Haag

,,Ik vind het maar niks’’, verzucht de portier van het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Om hem heen verdwijnt het groen en geel van zijn club zienderogen. Het rood van AZ komt ervoor terug. ,,Alsof ik in Alkmaar zit.’’ Hij weet hoe dat is. ,,Mijn schoonfamilie woont er.’’ Toch waande hij zich op zijn werk nog niet eerder ruim 75 kilometer verderop. Het is precies wat AZ hoopt te bereiken, nu het donderdagavond in de derde voorronde van de Europa League helemaal in Den Haag thuis speelt tegen FC Marioepol uit Oekraïne.

Nu het Afas Stadion verboden terrein is vanwege het instorten van een deel van het dak is AZ voor minimaal twee duels ingetrokken bij ADO. Dat het nabootsen van het gevoel van een thuiswedstrijd meer betekent dan bussen inzetten voor de acht- tot negenduizend verwachte supporters blijkt dus al in de entree van het stadion. Daar is op de trappen de bekende Haagse kleurencombinatie nog zichtbaar en prijkt ook de bekende ooievaar op de achterwand, maar voor het logo van de club is dat van AZ gehangen. En ook de eigen sponsoruitingen zijn al ruim uitgestald.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen

Video uitgelicht