Alkmaarderhout 25 augustus in Keltische sferen

Alkmaarderhout 25 augustus in Keltische sferen
The Assassanachs
© PR Foto
Alkmaar

Met muziek en dans, een markt, een dansworkshop, Guinness en diverse andere speciale bieren wordt de Alkmaarderhout op zondag 25 augustus weer ondergedompeld in Keltische sferen.

Traditiegetrouw begint het allemaal om 13 uur met de doedelzakmuziek van The Arthur Troop Pipes and Drums uit Alkmaar. De inmiddels elf jaar oude vereniging gaat gekleed in traditioneel Schotse outfit.

Vervolgens is er een optreden van Unicorn. Keltische ’folk en swing’ brengt dit drietal, met uitstapjes naar klezmer en bluegrass. Showgroep Keltisch Dansje komt daarna aan bod met verschillende traditionele dansen uit Ierland.

Het optreden van het in 1998 opgerichte folktrio The Assassenachs staat om 15 uur gepland. Een mix van authentieke Keltische nummers en eigen nummers in een eigentijds jasje speelt dit trio.

Bezoekers worden daarna uitgenodigd om mee te doen met the Craic Irish Dance Company. Deze school staat onder leiding van de Nederlands kampioen Ierse dans Leenke Meines. The Green Travellers sluiten het muziekgedeelte af. De zevenmansband brengt naast klassiekers ook elementen van Americana, bluegrass en reggae.

De Keltische markt wemelt van de kleding en artikelen van Keltische snit. Daarnaast wordt er informatie gegeven over de Keltische cultuur en landen als Wales en Ierland. Een smid geeft demonstraties en er kan van verschillende producten geproefd worden.

Zoals altijd bij de evenementen van Cultuurpark De Hout is er ook kunst te zien. In het Kunstnest gaat het om handwerk in wol, vilt en textiel van Wilma Adrichem, en schilderijen van Margreet Verhoeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons