Zandvoort onderzoekt parkeerdruk door kentekens te scannen

Zandvoort onderzoekt parkeerdruk door kentekens te scannen
Parkeren bij de Watertoren.
© Foto Google Maps
Zandvoort

Gemeente Zandvoort laat donderdag en zaterdag alle kentekens scannen van geparkeerde voertuigen in diverse delen van de badplaats.

Gemeente Zandvoort laat deze donderdag en zaterdag alle kentekens scannen van geparkeerde voertuigen in diverse delen van de badplaats. De tellingen zijn onderdeel van een ruimer verkeersonderzoek naar de knelpunten in het Zandvoort.

Op basis van kentekens wordt onder meer de herkomst van voertuigen geregistreerd. Ook laat de gemeente kijken naar de verschillen in parkeerdruk op normale dagen en zogenoemde piekdagen. In mei van dit jaar werd een eerste telling gedaan.

Vandaag wordt er geteld tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 23.00 - 1.00 uur. Komende zaterdag 17 augustus zijn er tellers op pad tussen 10.00 en 12.00 uur en 14.00 en 16.00 uur.

Het onderzoek wordt in opdracht van gemeente Zandvoort uitgevoerd door bureau Trajan uit Amsterdam, dat is gespecialiseerd in parkeer-, verkeer- en fietsonderzoek. De verzamelde gegevens worden, volgens de regels in de Algemene Verordening Gegevensbescherming, geanonimiseerd en alleen gebruikt voor dit specifieke onderzoek. Binnen 3 maanden na afloop wordt de verzamelde informatie vernietigd.

Naast de genoemde dagen zal er ook nog geteld worden op een echte warme zomerse dag. Wanneer dat gaat gebeuren zal worden bepaald aan de hand van weersverwachtingen. Afgaand op de huidige verwachtingen zit die telling er de komende twee weken vooralsnog niet in.

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons