Premium

Hoornaar mag van rechter geen formulieren invullen

Hoornaar mag van rechter geen formulieren invullen
© Foto ANP
Hoorn

Roland K. (42) uit Hoorn is door de politierechter een verbod op het invullen van formulieren buiten medeweten van begeleiders of familie opgelegd.

De door Esdege/Reigersdaal begeleide man is geobsedeerd door het invullen van formulieren. Het gaat dan bijvoorbeeld om het afsluiten van abonnementen of deelname aan prijsvragen.

Maar in januari was de man een stap verder gegaan. Hij had pensioenformulieren bij zijn buurman uit de brievenbus gehaald. Daarna had hij het bankrekeningnummer van zijn bewindvoerder ingevuld. De valsheid in geschrifte kwam aan het licht, nadat zijn buurman bij het pensioenfonds had geïnformeerd waar zijn formulieren bleven.

Kruisjes

Advocaat P. Deijkers constateerde dat het vervalsen van de gegevens bewezen verklaard kon worden. Maar de raadsman vond de actie van zijn cliënt een volstrekt ondeugdelijke poging tot oplichting. K. had namelijk vrij lukraak allerlei kruisjes gezet, zodat hij bijvoorbeeld én als getrouwd én als alleenstaand stond geregistreerd. Het was heel onaannemelijk dat een pensioenfonds op basis van die gegevens met geld over de brug zou komen.

Oplichting

Rechter H. Brouwer achtte wel bewezen dat K. door de valsheid in geschrifte een poging tot oplichting had gedaan. K. werd veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur waarvan de helft voorwaardelijk en een verbod tot het invullen van formulieren zonder begeleiding van hulpverlening of familie.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen