Wervershoof maakt zich op voor kermis: dit jaar negen ’kermisevents’

Wervershoof maakt zich op voor kermis: dit jaar negen ’kermisevents’
Kermis bij Het Fortuin in Wervershoof, vorig jaar.
© archieffoto theo groot
Wervershoof

Wervershoof maakt zich op voor de kermis in het dorp. Zaterdag begint het evenement waar jaarlijks duizenden mensen uit de hele regio op af komen.

De gemeente Medemblik heeft dit jaar negen vergunningen afgegeven voor ’kermisevents’. Daarmee heeft iedereen die er een heeft aangevraagd, ook een gekregen. Kermisevents zijn kermisborrels met meer dan 75 mensen. Het vergunningensysteem is ingevoerd na ’gedoe’ vorig jaar, vertelt gemeentewoordvoerder Stefan Droog. ,,We maken onderscheid tussen kermisborrels die gewoon gezellig in de achtertuin worden gehouden met een niet al te groot groepje, en de kermisevents die vrij professioneel van opzet zijn en waar soms honderden mensen op af komen. We hebben deze scheiding niet bedacht om mensen te plagen. Het gaat om de veiligheid.’’

Eerder deze zomer maakte het college van B en W bekend dat het dit jaar in Wognum en Nibbixwoud is misgegaan. De organisatoren van kermisevents zijn er over de schreef gegaan, bleek tijdens controles. Zo waren op sommige plekken tegen de afspraken in geen beveiligers aanwezig, waren er meer bezoekers dan toegestaan en werden sanitaire voorzieningen op de openbare weg geleegd.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons