Premium

Kritiek op niets doen Kloos aan AZ-stadion terwijl hij acht jaar wethouder was

Alkmaar

Als Victor Kloos (OPA) de veiligheid van het AZ-stadion dan zo belangrijk vindt, waarom heeft hij daar dan in de acht jaar dat hij wethouder was niks aan gedaan?

Die kritiek barstte gisteren los in de Alkmaarse gemeenteraad en op Facebook naar aanleiding van Kloos’ boodschap in deze en andere kranten dat hij in 2006 al waarschuwde voor de onveiligheid van het stadion, maar dat daar niets mee is gedaan.

VVD-fractievoorzitter John van der Rhee wijst er op dat Kloos weliswaar tussen 2006 en 2010 geen wethouder was. ,,Maar als je dan weer aan de macht komt, dan ga je toch alsnog aandacht vragen voor wat je belangrijk vindt. Alle politieke partijen doen dat.” Dat Kloos, met veiligheid in zijn portefeuille, al die tijd gezwegen heeft en zich nu roert nu er iets gebeurt, vindt Van der Rhee ’opmerkelijk’. ,,Laat ik het maar bij die term houden.” Reacties op Facebook hebben dezelfde strekking.

Raadslid Gosse Postma houdt het kort en bondig: ,,Ich habe es gewusst!!! Maar niets gedaan. Beetje gek als je iets belangrijks weet over een belangrijk veiligheidsissue en je houdt dertien jaar je mond.”

OPA-leider Kloos zelf vindt dat hij zuiver heeft gehandeld. ,,Ik ben een democraat. We hebben in 2006 geprobeerd de discussie aan te zwengelen. We hebben geprobeerd om een onafhankelijk onderzoek van de grond te krijgen, maar dat is allemaal weggestemd door een meerderheid. Dan moet ik me daar bij neerleggen, dan is het boek gesloten.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen