Helderse Birgitta pakt finaleplek in eerste halve finale verkiezing Miss Callantsoog 2019

Van links naar rechts: Kelly Jo Koopman (22 jaar, Oosterhout), Kayliegh van den Braber (18, Heerhugowaard), Nienke Bakker (23, De Goorn), Daphne Saal (27, Zwaag) en Birgitta Kikkert (22, Den Helder).
© Foto Ravi Burema
Groote Keeten

De eerste vijf finalisten voor de Miss Callantsoog-verkiezingen 2019 zijn maandagavond rond middernacht bekend geworden tijdens de eerste halve finale in horecagelegenheid Brekers in Groote Keeten.

Tijdens deze halve finale met negen deelneemsters slaagde Birgitta Kikkert uit Den Helder er als enige uit de Noordkop in om door te dringen tot de ’grande finale’ die op maandag 26 augustus zal worden gehouden. Daarbij zijn mooie prijzen te verdienen, zoals een auto en bijvoorbeeld een reis ter waarde van vijfhonderd euro.

Mogelijk komen er nog meer Noordkop-kandidates in die finale, want tijdens de tweede halve finale op maandagavond 19 augustus flaneren Denise Duifs en Mandy Plukker uit Schagen, Amber Mooy uit Kolhorn en Tohar Wijnalda uit Julianadorp over het podium. Het is dit jaar de 43e keer dat de verkiezing plaatsvindt. De zaal is maandag 19 augustus vanaf 22 uur open.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.