BOL gaat bij Zuurkoolcup in eigen huis voor derde zege op rij

De Zuurkoolcommissie van BOL. Staand (vlnr):: Guus Leegwater, Niels de Groot, Dennis Rijs, Hans de Wit, Jan Slot. Zittend: Jos Visser, Robbert Slot, Timo Schoon, Chris Reijnders.
© Foto Martin de Haan
Broek op Langedijk

De regio is al jaren rijk aan toernooien ter voorbereiding op de nieuwe voetbalcompetitie. Ook dit jaar zal er weer gestreden worden om bijvoorbeeld de Cal Cup, de Gouden Bommes en de Zilveren kaasberrie. Qua publieke belangstelling staat echter de Zuurkool Cup bovenaan en ook dit jaar worden er weer drie avonden met meer dan duizend toeschouwers verwacht bij de Langedijker prestigestrijd.

,,Het is toch ook altijd weer het moment dat mensen elkaar na de vakantie weer zien en spreken”, legt Robbert Slot een deel van het succes uit van de jaarlijkse strijd tussen BOL, LSVV, Vrone en DTS. ,,Het is de laatste jaren enorm aan het groeien en alle clubs vinden het heel belangrijk dat het toernooi elk jaar gehouden wordt. Het is een prachtig evenement.”

Vergaderen

Slot is voorzitter van de twaalfkoppige Zuurkool-commissie van BOL, dat dit jaar de organisatie voor zijn rekening neemt. Een niet te onderschatten klus. ,,We zijn er eind november mee begonnen en daarna is het toch wel elke maand bij elkaar komen en nu het dichterbij komt, vergaderen we om de twee weken.”

In die vergaderingen werd onder meer besloten dat het evenement zijn horizon gaat verbreden naast het reguliere toernooi, vertelt Slot. ,,We hebben al een aantal jaar de Spruitjescup voor onder 13-teams. Maar we vonden dat daarbij de publieke belangstelling wat minder was en het daarna een flinke opgave was voor de ouders, met drie dagen dicht op elkaar.”

Na wat brainstormen werd besloten om de Spruitjescup nu op één dag af te werken, met drie kortere wedstrijden. Voor de twee andere speeldagen werd besloten om vergelijkbare toernooien te gaan houden. Eentje voor veteranen en eentje voor meisjes. ,,Dat wordt een onder 15-toernooi, omdat alle vier clubs een team in die leeftijdscategorie hebben. Om het zo te doen is echt een idee van BOL zelf. Die vrijheid heeft de organiserende club. We merken in ieder geval dat er nu al veel enthousiasme voor is. In de eerste plaats bij de meiden zelf, maar ook bij de verenigingen. We hopen dus echt dat het voorbeeld de komende jaren navolging zal krijgen, maar dat is uiteraard niet aan ons.”

In het hoofdtoernooi gaat de organiserende zaterdageersteklasser proberen voor de derde keer op rij het toernooi te winnen. LSVV (zondag eerste klasse) lijkt net als afgelopen jaren de voornaamste concurrent. Het treffen tussen de twee is dan ook op de slotavond gepland.

Naast het sportieve aspect zal er ook het nodige vertier buiten het veld zijn, vertelt Slot. ,,Er komt een feesttent. Elke avond hebben we een zanger en er zijn twee eetplekken en een grote bar buiten. En voor wie wat rustiger wilt zitten is de kantine ook open.” Het B-veld zal dienst doen als fietsenparkeerplaats. Vooraf aan het toernooi is er bovendien een sportquiz. Selectiespelers Jack Schoon en Tom Adams hebben de vragen samengesteld. ,,En er zijn filmpjes die door een ook voor mij nu nog onbekende prominent zijn ingesproken”, besluit Slot lachend.

Programma: 17-8: 17 u: Spruitjescup, 19 u: BOL - Vrone, DTS - LSVV, 21-8: 17 u: Meidencup, 19 u: BOL - DTS, LSVV - Vrone, 24-8: 17 u: Veteranencup, 19 u: LSVV - BOL, Vrone - DTS.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen