’Swim Event’ in Bergen aan Zee

Bergen aan Zee

Alkmaar Sport organiseert in samenwerking met de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen het ’Bergen aan Zee Swim Event’. Het evenement heeft 28 augustus van 19.30 tot 20.30 uur plaats. Het doel is in dat uur zoveel mogelijk te zwemmen, maar geen bepaalde afstanden.

Alkmaar Sport speelt met dit evenement in op soortgelijke activiteiten voor fietsen en hardlopen: ,,Als recreant kun je in de zomer wel elk weekend ergens meedoen met een hardloop- of wielrenevenement. Als je wekelijks zwemt in zwembad Hoornse Vaart of De Hout zijn er vrijwel geen evenementen waar je naar toe kunt trainen.’’

Om die reden heeft Alkmaar Sport bedacht een buitenevenement op zwemgebied te organiseren. ,,Wij zien een trend dat mensen graag buiten in de vrije natuur willen sporten. Sporters nemen dan de wisselende weersomstandigheden voor lief. Het gaat de deelnemers vaak om een sportieve beleving die uniek is,’’ aldus Eddy Bakker, de bedenker.

Het evenement staat volledig in het teken van bewegen in combinatie met een unieke belevenis. Op deze dag zal er ook muziek en entertainment zijn. De vrijwillige reddingsbrigade Bergen is aanwezig om de veiligheid te borgen. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat en een medaille .

Iedereen mag meedoen. Een zwemdiploma is wel verplicht. De kosten bedragen €14,50 waarvan €2,- wordt geschonken aan de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen.

www.alkmaarsport.nl/

openwaterswimevents.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen