Sunprojects: ’Geen twijfel bouwkundig aspect AZ dak’

Frans van den Berg
Alkmaar

Het bedrijf Sunprojects spreekt het bericht tegen dat het dak van het AZ-stadion niet berekend was op 1725 zonnepanelen.

Op deze site wordt in het artikel ‘Dak AZ-Stadion niet berekend op zonnepanelen’ , verwezen naar een citaat uit een promotievideo van Sunprojects uit 2015. In deze promotievideo wordt door de commercieel directeur Anna Lambrechts van Sunprojects opgemerkt dat bij de constructie van het stadion-dak in 2006 ‘de constructie uiteraard niet berekend was op zonnepanelen’’ en dat hier een geschikte oplossing hiervoor is gevonden.

Het bedrijf meldt in een verklaring: ,,Deze opmerking ziet echter specifiek toe op de PV-onderconstructie en de wijze waarop de zonnepanelen met het montagesysteem destijds in 2015 op het dak van het AFAS-stadion door Sunprojects zijn bevestigd en daarmee dan ook niet op bouwkundige aspecten van het stadiondak.

Lees ook: ’Dak AZ-stadion niet berekend op zonnepanelen’

Vanwege de onduidelijkheid van de gebruikte term en verschillende recente vragen over de specifieke uitleg van bovenstaande opmerking uit 2015 is de promotievideo tijdelijk van de website van Sunprojects verwijderd.’’

,,In verband met de lopende onderzoeken en haar betrokkenheid hierbij verschaft Sunprojects ten behoeve van deze onderzoeken op dit moment geen aanvullende informatie aan derden over het project.’’

Lees ook: Constructeur over stadionramp AZ: ’Wind en afgebroken bouten’

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen