Premium

Spelers van AZ zadelen clubleiding graag direct op met nieuw ’huisvestingsprobleem’

Spelers van AZ zadelen clubleiding graag direct op met nieuw ’huisvestingsprobleem’
Teun Koopmeiners: ’AZ zet bussen in en er gaan duizenden mensen die kant op. Met de sfeer komt het dan wel goed.’
© Foto VI Images
Wijdewormer

Nu AZ niet over het eigen stadion kan beschikken wijkt het uit naar Den Haag. Waar de club de thuisduels afwerkt die volgen op het Europese optreden tegen FC Marieopol van donderdag en de competitiewedstrijd tegen FC Groningen van zondag is nog onduidelijk. ,,Dat is een probleem waarmee wij de clubleiding komende week graag direct weer opzadelen’’, zei Teun Koopmeiners dinsdag na afloop van de training.

Dat zou betekenen dat AZ erin slaagt zich te plaatsen voor de vierde en laatste voorronde van de Europa League. Bij een zege op FC Marieopol in het Cars Jeans Stadion immers wacht zeven dagen later opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen de winnaar van het treffen tussen FC Antwerp en Viktoria Pilsen. Een week geleden wist AZ ondanks een overwicht geen gaatje te vinden in de muur die de defensieve Oekraïners optrokken. Het bleef 0-0.

Krijgt het Europese avontuur geen vervolg dan is het huisvestigingsprobleem voor AZ, dat na het instorten van een deel van het dak van het AFAS Stadion vermoedelijk lang niet in eigen huis kan voetballen, minder acuut. Na het thuisduel met FC Groningen van zondag wachten uitwedstrijden tegen Feyenoord en Vitesse. Sparta is dan zaterdag 14 september de eerste tegenstander die AZ ontvangt.

Voorlopig trekt AZ dus in bij ADO. Koopmeiners is er blij mee. ,,Als groep zijn wij vooral blij dat we twee keer in hetzelfde stadion spelen’’, aldus de captain. Dat er gespeeld wordt op kunstgras vindt hij geen belemmering. ,,In de jeugdopleiding hebben we allemaal al zo lang op kunstgras gespeeld dat dit geen probleem is. Ons record hierop is ook goed.’’

Zeker op het kunstgras in Den Haag zijn de resultaten van AZ goed. Sinds het seizoen 2014/2015 won de club al vijf duels op rij in de Hofstad.

Ook Koopmeiners beseft zich dat de kans groot is dat de thuiswedstrijden dit seizoen nog veel langer verkapte uitduels worden. ,,Natuurlijk vraagt iedereen in de spelersgroep zich af hoe lang dit gaat duren, maar vanuit de club hebben we gehoord dat ze daar nog geen idee van hebben. Mij maakt het persoonlijk niet zoveel uit waar we anders spelen. AZ zet bussen in en er gaan duizenden mensen die kant op. Met de sfeer komt het dan wel goed.’’

Lees hier meer over het ingestorte stadiondak.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen