13-jarige snorfietser rijdt langs politie en krijgt boete in Zaandam

13-jarige snorfietser rijdt langs politie en krijgt boete in Zaandam
Zaandam

De politie heeft maandagavond meerdere boetes uitgedeeld in de Zaandamse wijk Poelenburg. Tijdens het uitdelen van een bekeuring kwam een andere overtreder, een 13-jarige snorfietser, recht in de armen van agenten gereden.

De politie hield in eerste instantie een voertuig aan die met een te hoge snelheid over de Zuidervaart reed. Ook reed de bestuurder via de linkerkant langs een vluchtheuvel. Toen agenten de auto een stopteken hadden gegeven en een boete aan het uitschrijven waren, zag een van de agenten een jongen op een snorfiets rijden.

Deze bestuurder zag er zo jong uit, dat de agent besloot de jongen te controleren. Het bleek dus te gaan om een 13-jarige jongen uit Oostzaan. Hij verklaarde dat hij achterop zat bij een vriendin en dat hij even de snorfiets mocht testen.

Achterop zat een 15-jarig meisje. Ook zij had geen rijbewijs. Agenten hebben daarop de ouders van beide jongeren gebeld. De jongen heeft een bekeuring gekregen voor rijden zonder rijbewijs. Het meisje heeft een waarschuwing gekregen omdat agenten haar niet hebben zien rijden.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons