Onderzoeksraad buigt zich over ingestort dak AZ-stadion

© Ed van de Pol

ANP
ALKMAAR

De Onderzoeksraad voor Veiligheid houdt een verkennend onderzoek naar het deels instorten van het dak van het stadion van AZ.

Maandag wordt er meer verschillende partijen gesproken. Aan de hand van wat er uit die gesprekken naar voren komt, gaat de Onderzoeksraad over op een groot onderzoek, aldus woordvoerder Sara Vernooij. Zo’n vooronderzoek duur een tot twee weken.

Het dak boven de Molenaarstribune kwam zaterdag naar beneden tijdens een storm. Niemand raakte gewond.

’Hier hadden tientallen doden kunnen vallen’, tweet VVD-Tweede Kamerlid Daniel Koerhuis. Hij vraagt een Kamerdebat aan bij minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) over hoe het kon gebeuren. ’Erg geschrokken. Het is een relatief nieuw stadion’, aldus de VVD’er op Twitter.

Lees hier ook de reactie van de algemeen directeur van AZ, Robert Eenhoorn die zichtbaar aangeslagen maar vooral ook erg opgelucht was.

Het terrein van het stadion van AZ is voorlopig niet toegankelijk. Zondag komt het elftal van AZ wel in actie: om 14.30 uur in een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

,,Het zal duidelijk zijn dat hier pas weer gevoetbald kan worden als de situatie veilig is’’, aldus algemeen directeur Robert Eenhoorn. De club is al in overleg met de KNVB en de UEFA. ,,We zullen ergens moeten spelen. Maar dat kan nu even niet hier.’’

De club was op het moment dat het dak instortte niet aan het trainen in het stadion. Vanwege de harde wind werd elders binnen getraind.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.