’Droomaanwinst’ Cas Peters van FC Volendam naar TOP Oss

Cas Peters
© Jaap van der Pijll
Volendam

Met de overstap van Cas Peters naar TOP Oss is een einde gekomen aan het weinig gelukkige huwelijk tussen de spits en FC Volendam. De voetballer werd vorig seizoen gepresenteerd als ’droomaanwinst’, maar slaagde er niet in de hoog gespannen verwachtingen waar te maken.

Peters had in het seizoen 2017/2018 met zeventien treffers een belangrijk aandeel in de promotie van FC Emmen naar de eredivisie. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd echter duidelijk dat trainer Dick Lukkien de voorkeur gaf aan de Deen Nicklas Pedersen. ,,Ik word niet gelukkig van een heel jaar op de bank zitten’’, liet Peters bij zijn presentatie in Volendam weten. ,,Ik heb voor een club gekozen waar ik veel minuten kan maken en hopelijk kan doorgaan met doelpunten maken. Het was niet de makkelijkste keuze, maar ik denk dat ik het in Volendam heel goed ga hebben.’’

De spits viel bij FC Volendam echter vooral op door zijn werklust, de doelpuntenproductie bleef steken op zeven doelpunten. Trainer Hans de Koning gaf in de slotfase van de competitie de voorkeur aan Paul Kok; de verdediger die had tot dan toe nooit als aanvaller gespeeld.

Peters had bij Volendam nog een contract voor twee seizoenen, maar met de komst van Zakaria el Azzouzi en de in de oefencampagne veel indruk makende Darius Johnson was duidelijk dat voor de 26-jarige voetballer onder de nieuwe trainer Wim Jonk (voorlopig) een bijrol was weggelegd.

De belangstelling van TOP Oss, dat vorig seizoen ook Enzo Stroo al uit Volendam losweekte, kwam voor alle partijen dan ook als geroepen. ,,Ik ga naar Oss om het plezier in het spelletje terug te vinden’’, liet Peters bij zijn presentatie weten. ,,Ik heb deze keuze op gevoel gemaakt.”

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen