AZ laat ingenieurs instorten dak onderzoeken

AZ laat ingenieurs instorten dak onderzoeken
ALKMAAR

Voetbalclub AZ heeft zondag het ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV ingeschakeld om een onafhankelijk onderzoek te doen naar het instorten van een deel van het dak van het AFAS Stadion.

Zondag hebben de betrokken partijen een plan van aanpak voor het onderzoek besproken, meldt de club op zijn website. Deskundigen van Royal HaskoningDHV en de gemeente Alkmaar hebben de situatie ter plaatse geïnspecteerd.

Alle mogelijke oorzaken van het instorten worden onderzocht, aldus AZ. De club stelt inhoudelijk commentaar uit tot na afronding van het onderzoek.

Locatie

De club nog op zoek naar een locatie waar donderdag de thuiswedstrijd tegen Marioepol in de derde voorronde van de Europa League kan worden afgewerkt. Ook voor het thuisduel van komende zondag met FC Groningen en waarschijnlijk ook de volgende thuiswedstrijden moet nog een oplossing worden gevonden.

Lees ook: AZ-trainer Arne Slot spreekt van ’rare dag’: ’Helaas nog geen antwoorden’

„Ik weet niet waar we gaan spelen en volgens mij de andere mensen van AZ ook nog niet”, vertelde trainer Arne Slot zondag na de uitzege op RKC Waalwijk (0-2). „Nee, ik heb nu geen voorkeur, ik denk dat we maandag wel meer horen. Veel mensen zijn er druk mee bezig nu.”

AZ moet op zoek naar een andere locatie omdat het deel van het dak van het AFAS Stadion zaterdag instortte. Jong AZ zou maandag het thuisduel met Telstar ook in het stadion in Alkmaar spelen. Die wedstrijd is inmiddels verplaatst naar het trainingscomplex van de club in Wijdewormer, waar Jong AZ de meeste thuisduels afwerkt.

AZ speelde het uitduel met Marioepol met 0-0 gelijk.

Lees ook: Vanuit de lucht ziet het ingestorte dak van het AZ-stadion er zo uit

Meer nieuws uit Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons