Premium

Winnaars Ruud Verhoeven en Chantal Verzijlberg van HBC Open: ’We hebben veel lol gehad’

Winnaars Ruud Verhoeven en Chantal Verzijlberg van HBC Open: ’We hebben veel lol gehad’
Winnaars Ruud Verhoeven en Chantal Verzeijlberg: ’We hebben veel lol gehad.’
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Tennis

Tijdens het open toernooi van TV HBC was de GD3 de hoogste categorie waarin gespeeld werd. De finale leverde winst op voor het als eerste geplaatste koppel Ruud Verhoeven en Chantal Verzijlberg. Zij waren met 6-3 en 7-5 te sterk voor Neil van Hooff en Maartje Nelissen.

,,Wij hebben niet de ambitie om een ranglijsttoernooi te worden”, wist toernooileider Fabienne van der Tas (24) zondagmiddag. ,,Althans, voorlopig niet. Ons toernooi wordt ook wel het poultjes-toernooi genoemd. We proberen zoveel mogelijk wedstrijden in poules te laten verspelen. Want met afvalschema’s kan het dat men al na een wedstrijd uitgespeeld is. Dat vindt mensen vaak niet leuk.”

Van der Tas, in het dagelijks leven juf op een basisschool, keek terug op een soepel verlopen week. ,,Natuurlijk, mensen vroegen soms of ik de wind uit kon zetten, het waaide vooral zaterdag hard. Maar alle wedstrijden zijn buiten gespeeld, we hoefden niet de zaal in. Wat ook financieel prettig was, een zaal afhuren kost geld.”

Na even nadenken herinnerde zij zich een minder prettig moment gedurende de week. ,,Er ontstond tijdens een damesdubbel op zeker moment discussie tussen de vier dames of een bal in of uit was. Normaal gesproken speel je dan een let. Maar de discussie escaleerde en de sfeer op de baan werd ronduit grimmig. Ik zat toevallig naar die partij te kijken en voelde op zeker moment dat ik moest ingrijpen. Dat heb ik gedaan. Met twee andere toeschouwers heb ik vervolgens als scheidsrechter dienst gedaan en is de wedstrijd uitgespeeld. Nee, de dames wilden na afloop geen drankje met elkaar drinken.”

De finale in het gemengd dubbel 3 begon goed voor Neil van Hooff en Maartje Nelissen. Via een break werd een 2-0 voorsprong genomen, waarna Nelissen haar servicebeurt verloor. Dat gebeurde vier games later opnieuw, waardoor Verhoeven en Verzijlberg een 4-3 voorsprong konden nemen. Even later was voor hen ook de eerste set binnen. In de tweede set liepen Verhoeven en Verzijlberg, die samen in het zaterdag-mixteam van TV Kontakt spelen, vlot uit naar een 4-1 en 5-2 voorsprong. ,,Ik doe een schietgebedje voor Neil en Maartje”, meldde een toeschouwer. ,,Ze zitten mentaal stuk en dit gaat niet goed.”

De bede werd blijkbaar gehoord ‘boven', want Van Hooff en Nelissen hervonden zichzelf en kwamen sterk terug. Met gedreven tennis werd de stand gelijk getrokken: 5-5. Waarna Chantal Verzijlberg moeizaam haar service hield en Maartje Nelissen opnieuw haar opslagbeurt inleverde. Met desastreuze gevolgen, want de vierde keer in de finale dat zij haar service verloor, betekende direct het einde van de partij.

,,Het werd inderdaad spannend in de tweede set”, glunderden Verhoeven en Verzijlberg na afloop. ,,Maar we hebben gewonnen, best lekker gespeeld en, belangrijk, vooral veel lol gehad.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen