Premium

Balende spelers in kleedkamer geven Volendam-trainer Wim Jonk na gelijkspel tegen Helmond Sport goed gevoel

Balende spelers in kleedkamer geven Volendam-trainer Wim Jonk na gelijkspel tegen Helmond Sport goed gevoel
De sfeer in het supportersvak van FC Volendam was uitstekend.
© Orange pictures/Joris Verwijst
Helmond

Het duel tegen Helmond Sport werd niet de galavoorstelling waar het kamp van FC Volendam na de goed verlopen oefencampagne op had gehoopt. Sterker, de wedstrijd tegen de ploeg die vorig seizoen als laatste eindigde in de eerste divisie liep voor de Noord-Hollanders bijna uit op een deceptie. Een ongelukkige handsbal van Orhan Dzepar en attent reageren van de enkele minuten eerder ingevallen Jari Vlak hielpen de ploeg van trainer Wim Jonk in ieder geval nog aan een punt: 1-1.

Joey Veerman was in de slotfase zelfs nog dicht bij de winnende treffer, maar de lat stond succes in de weg. ,,Ik word er doodziek van’’, zuchtte de middenvelder even later in de catacomben van het stadion. ,,Ik schiet momenteel alles op de paal of de lat, in de voorbereiding gebeurde dat ook al telkens.’’

Glimlach

Bij Jonk kon er wel een glimlach af. ,,Als ik die jongens balend in de kleedkamer zie zitten, wordt mijn gevoel bevestigd dat het met de mentaliteit wel goed zit. Ik ben tevreden over de eerste helft. Volgens mij hebben we vijf of zes kansen gehad, maar we waren bij die mogelijkheden niet doortastend genoeg. Maar ik baal er vooral van dat we vervolgens veel te slap aan de tweede helft beginnen.’’

Nadat de defensie twee minuten eerder al een waarschuwing had gehad van Givan Werkhoven, die de bal net naast het doel kopte, was het Dean Koolhof die Helmond Sport in de 49e minuut aan de leiding bracht.

Volendam (dat aantrad zonder de in de oefencampagne veel indruk makende maar nog niet speelgerechtigde spits Darius Johnson) nam vervolgens het heft weer in handen, maar de aanvallen bleven keer op keer steken in de goede bedoelingen. Tot Dzepar de bezoekers letterlijk de helpende hand toestak, toen hij glijdend een inzet van Joey Veerman onschadelijk probeerde te maken. Doelman Stijn van Gassel keerde de matig ingeschoten strafschop van Zakaria el Azzouzi nog wel, maar Vlak reageerde attent en gleed de terugspringende bal tegen het net.

Even later moest Helmond Sport met tien man verder, nadat Guus Joppen voor een overtreding zijn tweede gele kaart kreeg. Even eerder had hij zijn eerste gekregen voor protesteren na de handsbal van Dzepar. Volendam zette de tegenstander met de rug tegen de muur, maar het geluk ontbrak om het ene punt naar drie te promoveren.

Aanhang

Aan de steun van de aanhang lag het niet. Waar vorig seizoen het aantal meegereisde supporters zo gering was dat FC Twente besloot deze gasten een plek op de eretribune te geven, was het uitvak in het stadion van Helmond Sport gevuld met tweehonderd personen. De Volendamse aanhangers overstemden bovendien de collega’s van de thuisploeg ruimschoots. Ook nadat de thuisploeg de leiding had genomen. ,,Prachtig toch’’, reageerde Jonk. ,,Dat die jongens de moeite hebben genomen om naar Helmond te komen. Ook dat bewijst dat er veel steun is voor de weg die we met Volendam zijn ingeslagen.’’

Helmond Sport: Van Gassel, Joppen, De Regt, Klomp, Swinnen, Dzepar, Werkhoven, Koolhof (83 De Louw), Vereijken (66.Ibrahim), Poelmans, Snepvangers (74. Mutzers).

FC Volendam: Bakker, Betti (66. Fadiga), Tol, Eerdhuijzen, Smal, Plat (66. Doodeman), Kaars (77. Vlak), Veerman, El Azzouzi, Visser, Murkin.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen