Neres blijft bij Ajax en verlengt contract

ANP
AMSTERDAM

David Neres heeft zijn contract bij Ajax met een jaar verlengd, waarmee hij een signaal heeft afgegeven zijn loopbaan bij Ajax voort te zetten. De Braziliaanse aanvaller lag nog tot 2022 vast en heeft nu een nieuwe verbintenis getekend, die loopt tot 30 juni 2023. De afgelopen weken stond Neres in de belangstelling van diverse topclubs.

De 22-jarige Neres, vijfvoudig international, kwam in de winterstop van het seizoen 2016-2017 over van São Paulo FC. Sindsdien speelde hij 101 officiële wedstrijden voor Ajax en daarin was hij 29 keer trefzeker.

De Braziliaan sloot dit seizoen tijdens de voorbereiding pas als laatste aan bij de groep omdat hij afgelopen zomer in eigen land meedeed aan de Copa América, die hij ook won. Dinsdagavond kwam hij in de uitwedstrijd tegen PAOK Saloniki (2-2) in de slotfase in het veld voor Hakim Ziyech.

Neres werd afgelopen seizoen met Ajax kampioen en hij won de KNVB-beker. Eerder ondertekenden onder anderen Nicolas Tagliafico en André Onana ook al een verbeterd contract.

Na het goede seizoen 2018-2019 zouden clubs als Napoli en Manchester United de afgelopen weken naar Neres hebben geïnformeerd. Eerder wees Neres al een lucratief aanbod uit China af.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen