In Oekraïne wacht AZ donderdag een groot en leeg stadion

In Oekraïne wacht AZ donderdag een groot en leeg stadion
AZ-trainer Arne Slot.
© Foto VI Images
Wijdewormer

De verwachting is dat AZ donderdag in een behoorlijk leeg stadion de strijd aanbindt met FC Marioepol.

De wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League wordt afgewerkt in Odessa, honderden kilometers van Marioepol vandaan. AZ-trainer Arne Slot weet ook dat dit de publieke belangstelling niet ten goede komt: „Ze spelen ver van hun thuisbasis, mijn inschatting is dat er geen hond zit. Maar misschien zijn er wel mensen in Odessa die zeggen: het is weliswaar mijn club niet, maar ik ga toch eens kijken”. Marioepol en AZ spelen donderdagavond in het moderne stadion - geopend in 2011 - van Tsjernomorets Odessa, dat plaats biedt aan bijna 35.000 toeschouwers.

Scouts

De reden dat FC Marioepol uitwijkt naar Odessa is de dreigende situatie in de eigen omgeving. Europese duels werkt de club niet af in Marioepol, maar de thuiswedstrijden in de competitie worden wél in de door oorlog getroffen stad gespeeld. Hierdoor kon AZ afgelopen zaterdag geen scouts laten afreizen naar Marioepol-Oleksandria (2-1).

Slot: „Er geldt een negatief reisadvies, dus daar kun je geen mensen naartoe sturen. Vervelend? Je kunt veel wedstrijden online bekijken. Dus op die manier hebben we de tegenstander prima kunnen analyseren. Het is natuurlijk zo dat het beter is om wél zelf aanwezig te zijn. Dan kun je het tempo van een wedstrijd beter inschatten. Ook krijg je dan wat mee van het de dynamiek rond zo’n club. Maar het is wat het is.”

Goed nieuws voor Slot was dinsdag het volledig meetrainen van Jonas Svensson. Daar stond tegenover dat spits Ferdy Druijf (ziek) de laatste training voor vertrek naar Oekraïne miste.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen