Hovocubo en Veerhuys treffen elkaar bij start van oefencampagne

De Hoornse derby werd in april 2018 voor het laatst gespeeld. Vrijdag oefenen ze in Sporthal De Kreek.
© Archieffoto
Hoorn

Liefhebbers van zaalvoetbal kunnen het hart weer ophalen nu Hovocubo en Veerhuys aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn begonnen. Het belooft voor beide kampen een ’heet seizoen’ te worden. Promovendus Veerhuys stelt zich in op de strijd om lijfsbehoud, Hovocubo gaat opnieuw op voor de prijzen. Om daarvoor warm te draaien nemen de Hoornse eredivisionisten het vrijdag (20.30 uur) tegen elkaar op in een oefenwedstrijd.

De strijd om de Nederlandse Supercup met FC Eindhoven, Champions League spelen in eigen huis en daarna wederom op jacht naar het landskampioenschap. Het mag duidelijk zijn dat Hovocubo een smakelijk seizoen staat te wachten.

Eentje waarop coach Sander van Dijk zijn mannen zo goed mogelijk wil voorbereiden. ,,We zijn afgelopen vrijdag begonnen en dat voelde goed. Helemaal na zo’n lange tijd. De laatste keer dat we elkaar zagen was tijdens ons kampioensfeestje. Iedereen is enthousiast, blij dat we weer mogen voetballen. We hebben de spelers meteen een fysieke test laten doen en ik moet zeggen dat de jongens er goed op staan.”

Dat zal ook wel moeten gezien het loodzware seizoen dat de roodhemden te wachten staat. ,,Een flinke uitdaging. We beginnen in de competitie tegen FC Marlène en daarna wacht opnieuw FC Eindhoven. Mooie affiches, al had ik die wedstrijden liever wat verspreid over het jaar gezien. Normaal gesproken werk je na de wedstrijd om de Supercup (op 24 augustus, red.) naar de start van de competitie, maar bij ons zitten de Champions League-wedstrijden er nog tussen. Dat is pittig en vraagt om extra motivatie.”

De duels in de Champions League volgen elkaar in rap tempo op. Hovocubo speelt op dinsdag 27, woensdag 28 en vrijdag 30 augustus en daarom heeft Van Dijk zijn oefenwedstrijden in een vergelijkbare week gepland. ,,Aanstaande vrijdag wacht Veerhuys, zaterdag Fortuna Dusseldorf en maandag Leekster Eagels. Zo kunnen we alvast wennen aan zo’n schema. Op 16 augustus oefenen we tegen Gelko Hasselt en dat is tevens mijn meetmoment. Ik wil dan een goed beeld krijgen van hoe ver we precies zijn. Vorig seizoen bleek dit een hele nuttige tegenstander.”

Het gepromoveerde Veerhuys van Antoine Gooyers is eveneens sinds vrijdag bezig met de voorbereiding op een nieuw jaar. Net zoals zijn spelers staat ook de coach te trappelen om te beginnen. Hij laat geen enkele twijfel bestaan over het niveau dat hij wenst. ,,Als we denken dat we het met hetzelfde voetbal als vorig jaar gaan halen, komen we thuis van een hele koude kermis. Wat dat betreft is het fijn dat we straks meteen tegen Hovocubo oefenen. Dit is de beste ploeg die je op dit moment kunt hebben om te ervaren hoe hoog het niveau in de eredivisie ligt. Hetzelfde geldt voor de oefenwedstrijden tegen FC Marlène en ZVV Volendam (op respectievelijk 16 en 19 augustus, red.).”

Er zijn veel Veerhuys-spelers die deze ervaring hard nodig hebben. ,,Ik heb een hele grote maar jonge groep waarvan een flink deel voor het eerst van dit niveau gaat proeven. Prachtig natuurlijk, maar het brengt wel een flinke uitdaging met zich mee. We zullen ontzettend fit moeten zijn om het bepaalde tegenstanders lastig te maken. Precies om die reden gebruik ik deze maand om de basis te leggen voor een uitstekende conditie van mijn jongens.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen