Personeelslid overleden na ongeval op Landgoed Hoenderdaell

© Foto’s DNP.NU
1/3
Anna Paulowna

Bij een noodlottig ongeval is dinsdagmiddag een personeelslid van het bekende Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna om het leven gekomen.

Dat is het enige wat de zwaar aangeslagen Hoenderdaell-directeur Robert Kruijff dinsdagavond kon en wilde zeggen over het incident, waarvan de toedracht nog onduidelijk is. Het incident vond plaats nabij de villa op het landgoed waarop ook het dierenpark Hoenderdaell is gesitueerd.

De geëmotioneerde Kruijff: ,,We zijn nu vanuit ons vakantieadres in Italië onderweg naar huis en we zijn hier kapot van. Het gaat niet om een familielid, maar om een personeelslid. Verder weet ik praktisch niets.’’

Rond half vijf kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van ’een zwaar ongeval’ bij Hoenderdaell. Naast politie en ambulance kwamen meerdere brandweereenheden naar het ongeluk. Aanvankelijk werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar deze is uiteindelijk niet geland.

Desgevraagd liet een aangeslagen Hoenderdaell-medewerkster dinsdagavond rond kwart voor zeven weten: ,,Ik kan en mag niks zeggen. Alleen weet ik dat alle collega’s straks in het dierenpark bij elkaar komen om er met elkaar over te praten.’’

Woensdagmorgen werd duidelijk dat het personeelslid overleed bij een ongeluk met een zitgrasmaaier.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.