Favoriet EK wielrennen: Thomas de Gendt, de Koning van de Vroege Vlucht

Thomas de Gendt tijdens de tijdrit in de Tour.© Foto AFP

Kees van Dalsem

Thomas de Gendt is niet alleen de favoriet in de Tourpoule van velen, maar hij heeft inmiddels ook een grote schare fans.

Zo kwam er afgelopen weeken een brief van een supporter bij hem binnen met daarop Thomas de Gendt, Super Prof Wielrenner, 9890 Semmerzake.

Nederlandse fans die de hardrijder aan het werk willen zien, moeten zich woensdagmiddag opstellen langs het parkoers in Alkmaar, als hij met België meedoet met het nieuwe onderdeel mixed team relay. Onze Zuiderburen zijn een van de favorieten voor de titel, want naast De Gendt rijden ook Laurence Naesen, Jonas Rickaert, Sanne Cant, Sofie de Vuyst en Lotte Kopecky.

Hopelijk kunnen Naesen en Rickaert het wiel van De Gendt houden, want de ’Koning van de Vroege Vlucht’ won tijdens de Tour nog bijna de tijdrit. Daarvoor had De Gendt al een groot nummer opgevoerd door in de 8e etappe zijn medevluchters uit het wiel te rijden, zodat hij op de streep nog 6 seconden over had op Pinot en Alaphilippe.

In een vorig leven was De Gendt trouwens ronderenner, hij werd ooit derde in de Giro en won op de top van de Stelvio. Maar daarna ging hij trouwen en op huwelijksreis. De kilo’s die hij daar aankwam, kreeg hij er nooit meer af.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen