Zeilsters Zegers/Berkhout negende na twee races WK 470

Lobke Berkhout.© Foto: ANP

ANP
ENOSHIMA

De zeilsters Lobke Berkhout en Afrodite Zegers staan na de tweede dag van het WK 470 in het Japanse Enoshima op de negende plaats.

Nadat er zondag wegens gebrek aan wind niet was gevaren konden de boten maandag twee keer uitvaren. In de eerste race was het Nederlandse duo goed voor de tweede plaats. De tweede race werd slechts als 23e afgesloten. Met 25 punten hebben Zegers en de Hoornse Berkhout vooralsnog acht boten voor zich.

De Spanjaarden Silvia Mas en Patricio Cantero werden twee keer derde en staan aan de leiding. De wedstrijden zijn op het water waar volgend jaar om olympische titels wordt gestreden. Om daar bij te zijn moeten Zegers en Berkhout bij de eerste zes landen eindigen die nog geen olympische kwalificatie op zak hebben.

„De eerste race zijn we aan de juiste kant gestart en een tweede plek is echt mooi meegenomen in deze vloot”, vond Zegers. „Bij de start van de tweede race hadden we niet de juiste plek en ook niet de snelheid om goed weg te komen. Het was moeilijk om in te halen, maar door keihard te werken hebben we toch nog enkele plekken kunnen pakken. Het was geen heel slechte race, maar wij gaan voor het hoogst haalbare en daarom zijn we niet tevreden.”

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen