AZ bij winst op FK Marioepol tegen Antwerp of Pilzen

AZ-trainer Arne Slot.© Foto VI Images

Van onze verslaggever
Alkmaar

Als AZ zich in de derde voorronde van de Europa League ontdoet van FC Marioepol uit Oekraïne, dan krijgen de Alkmaarders in de play-off te maken met het Belgische FC Antwerp of Viktoria Pilzen uit Tsjechië.

De winnaar van deze tweekamp plaatst zich voor het hoofdtoernooi dat in september begint. De loting werd maandag gehouden op het hoofdkantoor van de UEFA in Zwitserland.

De Belgen kwalificeerden zich afgelopen seizoen voor het eerst sinds seizoen 1994/95 voor Europees voetbal. In de Belgische competitie is de ploeg van de Roemeense trainer László Bölöni uitstekend gestart. De eerste twee wedstrijden werden beide met 4-1 gewonnen, waardoor Antwerp gedeeld op kop staat.

FC Victoria Pilzen is geregeld aanwezig op het Europese podium. De club behaalde het afgelopen decennium vijf maal de Tsjechische titel en wist twee keer door te breken tot de groepsfase van de Champions League. Pilzen werd vorige week in de tweede ronde van de kwalificatie voor de Champions league uitgeschakeld door het Griekse Olympiakos Piraeus.

AZ begint in principe met een thuiswedstrijd. Die is op 22 augustus. De uitwedstrijd volgt een week later.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen