Helderse politieke partijen willen van stadsbestuur openheid over weren beveiligingsbedrijf DHS van Willemsoord

Delano Weltevreden
Den Helder

Politieke partijen uit oppositie en coalitie willen van burgemeester en wethouders weten waarom beveiligingsbedrijf DHS niet meer op Willemsoord mag werken.

Directeur Hans Broekmeulen van Willemsoord wil DHS niet meer op het terrein hebben. Hij wil niet vertellen waarom. De gemeente Den Helder en de politie ontkennen dat zij DHS van het terrein weren. Maar horeca-ondernemers die net van de Koningstraat naar Willemsoord zijn verhuisd zeggen dat hen te verstaan is gegeven dat zij geen horecavergunning zouden krijgen als DHS op hun aanvraag stond. Ook moesten zij een convenant ondertekenen waarin staat dat politie en gemeente uiteindelijk bepalen wie de beveiliging doet. Wie niet tekende kreeg geen horecavergunning.

Publicatie

De Stadspartij heeft na de publicatie van zaterdag in deze krant schriftelijke vragen over de kwestie gesteld.

Lees ook: Horecabazen Willemsoord onder druk gezet om beveiligingsbedrijf DHS te dumpen; ’Wie niet tekende, kreeg geen vergunning’

In de brief aan het college laat fractievoorzitter Harrie van Dongen merken dat hij geïrriteerd is: ’Wederom kan het kennelijk niet normaal geregeld worden binnen onze stad.’ Als het geen zomervakantie was geweest, had zijn fractie de raad met spoed bijeengeroepen, zegt hij.

De net verhuisde horecabazen hebben een contract met DHS dat tot oktober dit jaar loopt. Omdat Willemsoord een ander bedrijf heeft ingehuurd waar zij aan mee moeten betalen, hebben de ondernemers dubbele beveiligingslasten.

De Stadspartij wil onder meer weten of de horeca-ondernemers met het ondertekenen van het convenant afstand moesten doen van het indienen van een claim over de dubbele lasten.

Documenten

De fractie van Behoorlijk Bestuur gaat een stap verder. Fractievoorzitter Sylvia Hamerslag eist alle documenten, gespreksverslagen en e-mails op over het weren van DHS. Uiterlijk 2 september moet de informatie er zijn, wanneer de nieuwe politieke vergadercyclus begint. Hamerslag: ,,Wij kiezen voor deze aanpak, omdat schriftelijke vragen door dit college vaak heel vaag worden beantwoord.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.