Kompas Outdoor Heerhugowaard failliet verklaard

Gerard van Engelen
Heerhugowaard

Kompas Outdoor World is niet meer. Het bedrijf, dat sinds 26 maart 1990 was gevestigd aan de Nobelstraat in Heerhugowaard, is failliet en gesloten.

Het bedrijf heeft zelf zijn faillissement aangevraagd. Negen personeelsleden (bij elkaar vijf fte) is ontslag aangezegd.

„Het is ons niet gelukt om in deze snelle tijd ons te kunnen aanpassen aan de huidige behoefte van de consument”, zo staat inmiddels op de website te lezen. „Wij danken onze trouwe klanten voor het delen van hun passie. Zoals het er nu naar uit ziet zijn wij 22, 23 en 24 augustus tussen 10 en 17 uur open voor een faillissementsverkoop.”

Lastige branche

Curator Bart Mekkelholt (van Knuwer advocaten in Den Helder) is met vakantie, maar zijn kantoorgenoot Arthur Sweens kan bevestigen dat een herstart voor het bedrijf uitgesloten lijkt.

„Het ging de laatste maanden al niet goed meer. Outdoor is een lastige branche aan het worden vanwege internet. Het ziet er dus naar uit dat er na de opheffingsuitverkoop en het verlopen van de opzegtermijnen voor de personeelsleden een totale liquidatie van de onderneming zal volgen.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.