Ajax na winst op PAOK tegen Apoel of Qarabag

ANP
NYON

Als Ajax in de derde voorronde van de Champions League wint van PAOK Saloniki volgt een play-off tegen Apoel Nicosia of FK Qarabag om een plaats in het hoofdtoernooi. Dat is het resultaat van de loting die maandag op het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon plaatsvond.

Ajax begint in dat geval met een uitwedstrijd, of op Cyprus of in Azerbeidzjan. Die is op 20 of 21 augustus. De return in Amsterdam volgt een week later.

Apoel Nicosia is de kampioen van Cyprus. De ploeg kwam in het seizoen 2017-2018 uit in de groespfase van de Champions League waarin het verloor van Real Madrid en Tottenham Hotspur maar ook twee keer Borussia Dortmund op 1-1 hield. In het seizoen 2014-2015 kwamen de Cyprioten in de groepsfase uit tegen Ajax. De Amsterdammers speelden uit met 1-1 gelijk en wonnen thuis met 4-0. Bij Apoel staat doelman Boy Waterman onder contract.

Qarabag bereikte één keer de groepsfase van de Champions League. Dat was in het seizoen 2017-2018 waarin het twee punten behaalde door twee keer gelijk te spelen tegen Atlético Madrid. Het afgelopen seizoen kwam de kampioen van Azerbeidzjan uit in de Europa League waarin het een poule met Arsenal en Sporting niet overleefde.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen