Mysterie rond gevonden staart van kat of hond in Minckelersstraat

1 / 2
Leander Mascini
Hilversum

Een gevonden staart - afgelopen zaterdag in de Minckelersstraat - maakte de tongen op sociale media los. Want wat is er gebeurd? En van wat voor soort dier is de staart eigenlijk?

„We zagen iets harigs op de grond liggen”, vertelt Angelique Roelofs die het eerste bericht plaatste in de Facebook-groep ’Je bent Hilversummer als’.

„We dachten eerst dat het zo’n sleutelhanger was, maar toen we dichterbij kwamen zagen we er vliegen en beestjes op zitten. Later zagen we ook vlees een bot. Dit was geen sleutelhanger, maar een staart van een kat of hond.” Ze besloot meteen om 144 te bellen, het nummer van de dierenpolitie. „Maar die gaven aan dat het te luguber was. Uiteindelijk werden wij gebeld door de politie. Die is nu aan het uitzoeken waar de staart vandaan komt.”

De gevonden staart hebben ze onder de bosjes, uit het zicht gelegd. „Misschien dat de politie er later nog wat mee wil.” Ook heeft de Hilversumse de buurt doorzocht. „In kliko’s en in de glasbak, we hebben overal gezocht. Maar nergens iets te vinden. Ook opvallend was dat op de plek waar wij de staart vonden, geen bloed lag. Misschien is de staart er wel op een andere plek afgegaan”, denkt Roelofs. Zij waarschuwt huisdiereigenaren om hun dier vooral niet op straat te laten.

De politie kan maandag nog niet reageren op de lugubere vondst.

Lees ook: Gevonden staart Minckelersstraat is van overreden poes Nina

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen