Premium

Igor Straatsma en Jasmine Apawti pakken zege bij ntr toernooi TV Hoofddorp

Igor Straatsma en Jasmine Apawti pakken zege bij ntr toernooi TV Hoofddorp
Net terug uit The States maakte Jasmine Apawti haar favorietenrol volledig waar.
© foto united photos / rob van wieringen
Tennis

Na een finale van bijna drie uur bleek Hoofddorper Igor Straatsma in eigen plaats de sterkste.

Daarmee won hij het nationale ranglijsten toernooi heren enkel 2 bij TV Hoofddorp. In de finale, een slijtageslag van bijna 180 minuten, won de als tweede geplaatste tennisser van TC Amstelpark met 1-6, 6-4, 7-6 (3) van Elgin Khoeblal. Die had in de kwartfinale de nummer één op de plaatsingslijst, Dax Donders, verrassend uitgeschakeld.

Bij de vrouwen in de hoogste categorie (DE*) maakte Jasmine Apawti haar favorietenrol volledig waar. Zij won de finale in straight sets van Kristel van der Heijden, die competitie tennist bij TV Frisselstein in Veghel.

Serviceverlies

De eerste set in de vrouwenfinale werd vooral gekenmerkt door serviceverlies aan beide kanten. Zeven van de tien games verloor de serveerder haar opslag. Liefst vier keer was het Apawti die de service van haar tegenstander brak. Waarmee de 6-4 setwinst verklaard is want qua spelpeil, sterke momenten en foutenlast hielden de kemphanen elkaar aardig in evenwicht.

Creatief

In de tweede set ging het tempo aan beide kanten omhoog en werd de bal door beide speelsters sneller en creatiever aangepakt. Tot 2-2 was er zowaar ook service-behoud aan beide kanten. Waarna Apawti, die hardcourt als ondergrond prefereert boven gravel, als eerste haar service verloor.

Het herstel volgde direct. Met degelijk spel vanaf de baseline bracht de Zaandamse de stand weer in balans. Apawti kwam vervolgens op een 4-3 en 5-4 voorsprong, waarna Van der Heijden serveerde om in de wedstrijd te blijven. Haar opponent was evenwel bij de les, hield de druk er op en benutte het tweede matchpunt: 6-4.

,,Ja, ik baalde enorm van het veelvuldige serviceverlies in de eerste set”, wist de 20-jarige Apawti, die recent terugkeerde uit Amerika waar zij met haar tweelingzus Chelsea veel tenniste, na afloop. ,,Het maakte me ook onzeker. Maar gelukkig leverde mijn tegenstander ook steeds haar service in.”

Het was het derde achtereenvolgende jaar geweest dat zij meedeed in Hoofddorp. ,,Ik voel me hier heel erg op mijn gemak en vind de mensen en toernooileiding bijzonder aardig”, klonk het keurig. Of ze er volgend jaar weer bij is, kon zij niet overzien. ,,Ik ga, net als Chelsea, een studie werktuigbouwkunde volgen in Delft. Het is de vraag of er dan voldoende ruimte overblijft om te tennissen.”

Gemopper

Toernooileider Sander Turnhout was zondagmiddag een tevreden mens. ,,We hebben de afgelopen week hier 420 wedstrijden gespeeld. Alleen vrijdagavond was het door het beroerde weer stevig aanpoten. Mensen moesten met regelmaat de baan af en de zaal in vanwege de regen. Dat leverde soms gemopper op, maar over het algemeen is alles prima verlopen.”

Jeroen Driehuis en Bianca Verzaal, levensgezellen die al tweeëntwintig jaar lief en leed met elkaar delen, stonden in de finale van de GD6 35+. Niet met, maar tegenover elkaar, met ieder een andere partner dus. Jeroen won, en Bianca vond het na afloop prima. ,,O, ik gun het hem van harte, hoor. Nee, ik ben niet boos, we eten vanavond gewoon samen aan dezelfde tafel. Wat het nog leuker maakt: de eerste prijs staat sowieso in onze huiskamer.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen