Knappe zege voor Rood en Wit bij debuut elfjarige

Knappe zege voor Rood en Wit bij debuut elfjarige
Cricket

Hoewel tegenstander VVV niet op volle oorlogssterkte arriveerde, leverde hoofdklasser Rood en Wit een prima prestatie door de Amsterdammers ruim te verslaan.

De 182 voor 4 die Rood en Wit in de eerste innings op het scorebord bracht bleek voldoende voor de zege. Het antwoord van VVV bleef in de 40ste over steken op 134 all-out.

Bij de thuisploeg wisten twee spelers zich te onderscheiden. Enerzijds vanwege hun leeftijd, anderzijds vanwege hun prestatie in het veld. Zo kwam ‘good-old’ Diederik Parlevliet weer eens in actie. De 45-jarige cricketer scoorde een mooie 34 runs.

Een andere heldenrol was weggelegd voor Adit Jain. Vanwege een blessure van speler-coach Joe Walker kwam Rood en Wit in de tweede inning een fielder te kort. Invaller Adit Jain nam een knappe vang voor zijn rekening. Waarom een held? Omdat het jongere broertje van Arnav Jain pas 11 jaar oud is.

Een ongeïnspireerd spelend Bloemendaal ging in eigen huis ruim onderuit tegen Salland. De 202 voor 8 van de ploeg uit Deventer bleek te veel van het goede. Nadat opener Masood Khan geblesseerd naar de kant moest, was de angel er uit bij de Bloemendaalse battingside die ook al te kampen had met een niet helemaal fitte Karl Marais. Het tiende Bloemendaalse wicket viel met slechts 119 gescoorde runs.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons