Tegenstander van AZ gaat met goed gevoel naar Europa Leaguewedstrijd

Vladislav Vakoela loopt juichend weg nadat hij de 2-0 voor FC Marioepol heeft gemaakt.© Screenshot van tv-beelden.

Theo Brinkman
Marioepol

AZ treft donderdag in de Europa League een tegenstander met een goed gevoel. FC Marioepol boekte zaterdag namelijk zijn eerste overwinning van het seizoen.

FC Marioepol, een club uit het zuidoosten van Oekraïne, won in het eigen stadion met 2-1 van Oleksandria. Daarmee spoelde Marioepol de nare smaak van de mislukte competitiestart weg. Afgelopen week werd namelijk het eerste competitieduel verloren.

Sterke solo

In de thuiswedstrijd tegen Oleksandria, dat vorige maand in Dirkshorn nog tegen AZ oefende, vielen de doelpunten in de slotfase. Een kwartier voor tijd maakte Roeslan Fomin uit een strafschop de 1-0 voor Marioepol. Kort daarna scoorde zijn ploeggenoot Vladislav Vakoela na een sterke solo vanaf de middenlijn. Drie man konden Vakoela niet afstoppen, waarna hij vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot. Daarmee stond FC Marioepol op 2-0. Het tegendoelpunt van Oleksandria, een kopbal van Artjom Sitalo, viel pas ver in blessuretijd.

Oorlog in de regio

AZ treft Marioepol donderdag in de derde voorronde van de Europa League. De wedstrijd zal echter niet in Marioepol worden gespeeld, vanwege de oorlog in die regio. De club speelt zijn competitiewedstrijden wel in het eigen stadion, maar moet voor Europese wedstrijden uitwijken. FC Marioepol-AZ wordt daarom gespeeld in Odessa, ruim vijfhonderd kilometer ten westen van Marioepol.

Vierde plaats

FC Marioepol eindigde vorig seizoen op de vierde plaats in Oekraïne. Op de derde plaats eindigde Oleksandria. Beide clubs hadden een grote achterstand op de grootmachten Sjachtar Donetsk en Dinamo Kiev.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen