AZ zonder Guus Til terug naar Nederland; aanvoerder op weg naar Moskou

Guus Til donderdagavond op de schouders bij zijn medespelers Hatzidiakos, Idrissi en Koopmeiners.© Foto Ed van de Pol

Theo Brinkman
Gotenburg

AZ vliegt vrijdag zonder Guus Til vanuit Gotenburg terug naar Nederland. Til heeft een ander doel. Hij gaat naar Moskou om daar zijn transfer naar Spartak Moskou af te ronden.

AZ speelde donderdagavond in Gotenburg tegen BK Häcken in de tweede voorronde van de Europa League. Het won er met 0-3 en plaatste zich zodoende voor de volgende voorronde.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd werd Guus Til gewisseld. De 21-jarige middenvelder gaf zijn aanvoerdersband aan Ron Vlaar, die hem daarbij nog even nadrukkelijker bedankte dan anders. De vervanging van Til had alles weg van een afscheidswissel. De meegereisde AZ-fans zongen hem toe en na de wedstrijd namen enkele medespelers hem zelfs op de schouders. Til zelf en technisch directeur Max Huiberts gaven toe dat het ’de goede kant op ging’, maar maakten nog wel een voorbehoud dat de transfer nog niet definitief was.

Lees ook: AZ moet aan de slag om het vertrek van Guus Til op te vangen

Vrijdagochtend nam Til afscheid van de selectie. Hij nam een vroegere vlucht naar Amsterdam, om daarvandaan later op de dag naar Moskou te vliegen. Daar ligt een contract voor hem klaar bij Spartak Moskou, de club die vorig jaar vijfde werd in de Russische competitie.

,,Zo gaat dat bij AZ’’, zegt trainer Arne Slot. ,,We hebben veel goede spelers en goede spelers staan altijd in de belangstelling van goede clubs. Vooral voor Guus zelf is dit heel erg mooi, hij heeft er keihard voor gewerkt de afgelopen jaren. Het is ook een compliment voor het team. Dat heeft dusdanig goed gespeeld dat Guus daarin een van de uitblinkers kon zijn.’’

Guus Til in actie in de thuiswedstrijd tegen BK Häcken.© Foto ANP

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen