Kitten in dichte zak uit afvalcontainer gered in Schagen

© Dierenambulance Schagen Hollands Kroon

Internetredactie
Schagen

Een kitten is donderdagmiddag uit een afvalcontainer aan de Korenmolen in Schagen gered. Het dier zat in een dichte afvalzak.

Oplettende buurtbewoners hoorden geluid uit de container komen en waarschuwden de dierenambulance. Ook politie en medewerkers van HVC werden ingeschakeld. Om bij het beestje te komen, moest eerst veel viezigheid uit de container worden gevist. Uiteindelijk konden medewerkers van de dierenambulance de zak met de kitten uit de container vissen.

,,Triest dat dit moest gebeuren”, zegt Lettie Stronk, medewerkster van Dierenambulance Schagen Hollands Kroon. ,,Het katertje is amper zes weken oud.”

De geschrokken kitten is opgevangen door de DierenOpvang in Tuitjenhorn. ,,Hij heeft toch een flinke val van zo’n twee meter gemaakt en moet even bijkomen. Hij heeft wat melk gehad en gaat nu eerst eten en slapen. Hij heeft flink wat vlooien, maar daar kijken we naar als hij zich beter voelt. Mooi dat iedereen zo snel in actie kwam. Complimenten voor alle betrokkenen.”

De politie onderzoekt de zaak. Zo is de onderzocht zak voor eventuele aanwijzingen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie of bij de Dierenopvang Schagen Holaldns Kroon (0224-551818).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.