CDA Hoorn stelt vragen over grotere hoogte bedrijf op Zevenhuis

In het middengebied van Zevenhuis geldt officieel een limiet van 10 meter hoogte.© Beeld: Zevenhuis.nl

Eric Molenaar
Hoorn

De CDA-fractie in de Hoornse gemeenteraad heeft vragen gesteld over een besluit van burgemeester en wethouders om voor de vestiging van een logistiek bedrijf op bedrijventerrein Zevenhuis af te wijken van het bestemmingsplan.

Voor het bedrijf, Imming Logistics / Zevenhuis Logistics, is een plan ingediend dat uitgaat van een gebouw van circa 5100 m2 (102x50) met een bouwhoogte van 15,6 meter.

Op de plek waar het komt, in het middengebied van Zevenhuis (tegenover Moso), is inclusief marge maximaal 11 meter toegestaan. B en W stellen dat logistieke bedrijven vaak een grotere bouwhoogte nodig hebben, voor efficiënt ruimtegebruik, en wil een uitzondering maken van de bepaling in het bestemmingsplan.

De CDA-fractie stelt dat deze afwijking van het bestemmingsplan te groot is om de voorgestelde korte procedure te volgen. Mede gezien de gevoeligheid van het onderwerp - eerder ketste het voornemen om de maximale bouwhoogte in het middengebied van 10 tot 20 meter te vergroten af na protesten - wil het CDA dit in de gemeenteraad bespreken. Ook de mening van omwonenden en andere belanghebbenden zou moeten meewegen.

Het CDA stelt blij te zijn met de ontwikkeling van Zevenhuis, maar ’vindt een zorgvuldige afweging van belangen van betrokkenen en een goede relatie met de ’buren’ ook van belang’.

Bouwplaats

Op bedrijventerrein Zevenhuis wordt momenteel gewerkt aan grote bedrijven als De Eekhoorn Dutch Furniture, Multi Traffic Point en 706 Seating Group en ook een gebouw met dertien bedrijfsruimtes van Uranus Beheer krijgt vorm. Ondertussen staan de heimachines voor nieuwe ontwikkelingen alweer klaar. Na de bouwvak wordt gestart met 7Plaza Hoorn (28 kleinere units, 75-160 m2), een project van Schooten Projectontwikkeling. Die heeft inmiddels ook getekend voor een tweede gebouw, met grotere bedrijfsunits (acht stuks, van ruim 200 m2), in het nieuwe deel van Zevenhuis.

Ook een tweede project van de gebroeders Bijeman (dertien kleinere bedrijfunits, vanaf 75 m2) komt vanaf augustus van de grond in het nieuwe deel.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen