Favoriet EK wielrennen: Geen pruillipje voor Elia Viviani in Alkmaar [video]

Het pruillipje van Viviani na de nederlaag in Nîmes.© Foto AFP

Kees van Dalsem
Alkmaar

Het was een van de mooiste foto’s van de afgelopen Tour. Het pruillipje van Elia Viviani, die op volle snelheid in de massasprint in Nîmes niet voorbij de veldrijder Wout van Aert kwam. De Italiaanse topper hoeft tijdens het EK in Alkmaar niet bang te zijn dat het nog een keer gebeurt, na zijn valpartij in Frankrijk is de Belg nog niet hersteld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uiteindelijk was het toch een succesvolle Tour voor Viviani; hij won de vierde etappe en zijn ploeggenoot Alaphilippe reed bijna de hele ronde in het geel.

Door zijn etappezege schaarde Viviani zich in een mooi rijtje van renners die ritten wonnen in alle drie de grote rondes. De 30-jarige coureur uit Isola della Scala uit de buurt van Verona is echter geen Mario Cipollini; als Elia zijn helm afzet doet hij zijn vingers in het stopcontact en zijn haar zit weer in model.

Het parkoers door de stad zou de Italiaan moeten liggen, als baanwielrenner is hij gewend om in kleine gaatjes te duiken. In 2016 werd Viviani Olympisch kampioen omnium door onder andere Mark Cavendish te verslaan.

Viviani is de kopman van de blauwe brigade, maar Italië wedt op meer paarden; het zet ook Davide Cimolai, Simone Consonni, Andrea Pasqualon en de kampioen van 2018, Matteo Trentin, in om de titel te pakken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen