Verwarde man in Bovenkarspel zette eerst Action op stelten en wilde daarna in zijn flat ’de gaskraan opendraaien’

Paul Gutter
Bovenkarspel

De verwarde man die woensdagavond door een arrestatieteam uit zijn flatwoning aan de Zonnedauw in Bovenkarspel is gehaald, is dezelfde man die eerder op de dag de Action in zijn woonplaats op stelten zette.

De man hield zich ondanks een winkelverbod boven bij de roltrap op, en verzette zich hevig toen agenten hem wilden aanhouden. De politie trad wat terughoudend op omdat ze bang waren dat ze naar beneden gesleurd zouden worden door de verdachte. Met hulp van twee passanten kon hij daarna worden ingerekend.

Politiewoordvoerster Jamy-Lee Roy bevestigt dat het om dezelfde man gaat die later opnieuw voor problemen zorgde. ,,Na zijn eerste aanhouding is hij weer heengezonden.’’ Vervolgens moest er ’s avonds een compleet arrestatieteam aan te pas komen om de man uit zijn flatwoning aan de Zonnedauw te kunnen halen.

Daar zou hij volgens getuigen zijn vriendin bedreigd hebben, met een zwaard gezwaaid hebben en gedreigd hebben de gaskraan open te draaien. De politie doet verder geen uitspraken over de exacte toedracht. ,,Deze man is patiënt en inmiddels opgenomen.

Stella Quasten, oud-raadslid in Enkhuizen en moeder van een de flatbewoners, vroeg zich op Twitter boos af waarom de politie niet eerst de hele flat ontruimd heeft, alvorens de man in te rekenen. ,,Dat is toch protocol?’’

De politie zette wel de straat af, maar volgens politiewoordvoerster Jamy-Lee Roy was de situatie ’niet dusdanig dreigend dat er ook ontruimd moest worden’.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen