Verrassende samenwerking tussen FC Volendam en Club Brugge: ’Dit is heel spontaan ontstaan’

Volendam

FC Volendam is een samenwerking aangegaan met de Belgische topclub Club Brugge.

Dat opvallende nieuws kwam woensdagavond naar buiten, tegelijkertijd met de bekendmaking van de komst van Brugge-speler Noah Fadiga naar Volendam. Het talent wordt door de Belgen verhuurd.

De samenwerking met de topclub is ’bijvangst’ van de Volendamse pogingen om Vlaamse investeerders binnen te halen. Onlangs hield een delegatie van FC Volendam – met onder anderen hoofdtrainer Wim Jonk en bestuurslid Jan Smit - een presentatie in België waarbij de ambitieuze plannen werden ontvouwd.

De Belgen bleken enthousiast en zo ontstond de Vlaamse Alliantie Volendam. De alliantie deed al een forse investering in het spelersfonds van Volendam. Enkele investeerders bleken banden te hebben met Club Brugge en zo ging er nog een balletje rollen.

Bijzonder

Technisch directeur Jasper van Leeuwen noemt de nieuwe samenwerking met de vijftienvoudig Belgisch kampioen ’bijzonder’.

„Maar het is allemaal niet heel officieel; er zijn geen contracten getekend. Dit is heel spontaan ontstaan dankzij onze nieuwe connecties in Vlaanderen. We hebben afgesproken dat we gaan kijken of er spelers zijn die de status van talent hebben bij Club Brugge, maar nog niet klaar zijn voor het eerste elftal. Die jongens kunnen bij ons ervaring opdoen.”

De samenwerking werpt dus nu al de eerste vruchten af voor de Volendammers. Gisteren maakte de club bekend dat Noah Fadiga op huurbasis naar Noord-Holland vertrekt. Het 19-jarige talent kan op meerdere posities op de rechterflank spelen.

Volgens Van Leeuwen is Fadiga ’een echte atleet’ en een speler ’waar nog veel rek in zit’. Hij is per direct inzetbaar voor hoofdtrainer Wim Jonk, die hoopt met Volendam de weg naar boven weer te vinden. Een nieuw bestuur moet samen met de nieuwe hoofdtrainer voor nieuwe successen gaan zorgen in het dorp.

Busladingen

Wellicht verhuizen er in de toekomst nog meer spelers vanuit Brugge naar Volendam. De kans dat er deze transferperiode nog meer huurlingen uit België overkomen, acht Van Leeuwen niet groot. „Dat denk ik niet. Het is ook zeker niet de bedoeling dat er busladingen huurspelers deze kant op komen.”

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen