Favoriet EK wielrennen in Alkmaar: Kan ’Manx Missile’ Mark Cavendish zijn raket nog vinden? [video]

Mark Cavendish.
© Foto AFP
Alkmaar

De bijnaam van Mark Cavendish is ’The Manx Missile’, maar het lijkt erop dat zijn raketbrandstof de laatste jaren een beetje op is. Kan de 34-jarige Brit van het eiland Man zijn snelheid terugvinden op het EK ?

Cavendish is ongetwijfeld een van de grootste sprinters die in het peloton rondfietst, maar je bent zo goed als je laatste overwinning. En die was voor Cavendish op 8 februari 2018, nu zo’n anderhalf jaar geleden.

De 34-jarige ’Rocketman’ mocht dit jaar ook al niet mee naar de Tour de France, Cav werd vlak voor de wedstrijd toch thuisgehouden door zijn ploeg Dimension Data.

En dat terwijl de kleine sprinter heel graag het record aantal etappezeges in de Ronde van Frankrijk wil verbeteren. Ene Eddy Merckx won 34 etappes, terwijl Cavendish nu op 30 staat.

Door het niet rijden van de Tour mist Cavendish de nodige hardheid, maar misschien is de wedstrijd door de Alkmaarse binnenstad niet zo zwaar als vooraf gedacht wordt. Al verliep het seizoen van de Brit sowieso al belabberd omdat hij in 2018 het Epstein-Barr-virus opliep, het virus dat klierkoorts veroorzaakt.

Dit seizoen sprintte hij nog maar een paar keer mee, maar misschien heeft de Cavenish zijn raket wel op tijd teruggevonden.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen