AZ en Spartak Moskou in gesprek over Guus Til

Guus Til, aanvoerder van AZ, vorige week in actie tegen BK Häcken.

Guus Til, aanvoerder van AZ, vorige week in actie tegen BK Häcken.© Foto ANP

Theo Brinkman
Wijdewormer

Een transfer van Guus Til naar Spartak Moskou behoort nog tot de mogelijkheden. De Russische club en AZ zijn in gesprek over een eventuele transfer van de middenvelder, zegt Max Huiberts.

Spartak Moskou meldde zich vorige week bij AZ. Of het tot een transfer komt, is volgens Huiberts nog de vraag. ,,Het liefst houden we onze selectie bij elkaar’’, zegt de directeur voetbalzaken van AZ. ,,Onze spelers liggen nog lang vast, we zijn financieel gezond en hoeven geen spelers te verkopen. Het moet dus wel iets ’bijzonders’ zijn, een bod waar we geen nee tegen kunnen zeggen, als we een speler verkopen.’’

Of de club uit Moskou bereid is zo ver te gaan, zal moeten blijken. Guus Til gaat hoe dan ook woensdag gewoon met AZ mee naar Gothenburg. Daar speelt AZ donderdagavond in de tweede voorronde van de Europa League tegen BK Häcken. De heenwedstrijd tegen de Zweedse club eindigde vorige week in 0-0.

Bij de training van dinsdag ging Jonas Svensson voortijdig van het veld. De inschatting is dat hij donderdag wel kan spelen. Mocht de rechtsback toch niet inzetbaar zijn, dan is de Japanner Yukinari Sugawara zijn vervanger.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen