Voormalig HCAW-honkballer en oud-international Loek van Mil (34) overleden [video]

Loek van Mil.
© EPA
Rotterdam

Honkballer Loek van Mil is op 34-jarige leeftijd overleden. De werper, die 48 keer voor het Nederlands team uitkwam, is volgens de honk- en softbalbond KNBSB overleden aan de gevolgen van een noodlottig ongeval. De bond geeft op verzoek van de familie geen nadere toelichting over de precieze omstandigheden, meldde technisch directeur Tjerk Smeets.

Van Mil kende een lange en succesvolle carrière waarin hij in de Nederlandse hoofdklasse uitkwam voor HCAW uit Bussum en Curaçao Neptunus. De werper speelde als prof in Amerika voor onder meer de Minnesota Twins en de Los Angeles Angels en in Japan voor Tohoku Rakuten Golden Eagles.

Hij maakte sinds 2007 deel uit van de nationale selectie voor grote toernooien als het WK in 2007, de World Baseball Classic in 2013 en 2017. In 2016 maakte hij deel uit van de ploeg die het EK in eigen land won. Van Mil speelde toen een belangrijke rol in de finale als zogeheten ’closer’, de werper die de wedstrijd moet afmaken.

Loek van Mil in actie voor het Nederlands team tijdens het EK van 2014.
© Foto ANP

Van Mil, een opvallende verschijning vanwege zijn lengte van 2,16 meter, had onlangs zelf naar buiten gebracht dat hij was gestopt met honkbal. Hij stond onder contract bij de Rotterdamse club Neptunus

„De KNBSB is Van Mil zeer dankbaar voor wat hij in zijn loopbaan voor het Nederlands honkbal betekend heeft en wenst de nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies”, meldt de bond in een bericht op de website.

De in Oss geboren Van Mil kwam in december nog in het nieuws door een ernstig ongeluk tijdens een wandeling in Australië. Hij belandde met hoofdletsel in een ziekenhuis in Canberra.

De Nederlandse honkballers hebben de finale bereikt van het EK honkbal. Oranje won in Rotterdam met 2-0 van Spanje.
© ANP

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen