Voor FC Volendam loopt alles op rolletjes in de voorbereiding [video]

Noordwijk

Vier oefenduels, vier overwinningen. Tot nu toe loopt alles op rolletjes voor FC Volendam in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook de kersverse tweedivisionist Noordwijk werd geklopt, zij het met zuinige cijfers: 0-2.

FC Volendam kwam zaterdagmiddag opnieuw dominant voor de dag, zoals trainer Wim Jonk het voor ogen heeft. Daar moet wel bij aangetekend worden dat de gastheren pas hun eerste wedstrijd van de oefencampagne afwerkten en in beide helften met een totaal ander elftal op de proppen kwamen.

In het eerste bedrijf, toen de Noordwijkers nagenoeg met hun sterkste team aantraden, creëerden de bezoekers meer dan een handvol uitgespeelde kansen. Het lukte alleen Jari Vlak om tot scoren te komen. Hij schoof de bal binnen op aangeven van Zakaria el Azzoui.

Sander Bosma probeert de Engelse Volendammer Derry John Murkin van de bal te zetten.
© Foto Orange Pictures/René van Dam

Na rust kreeg FC Volendam zo mogelijk nóg meer mogelijkheden om de score op te vijzelen, maar ook in deze rondgang viel slechts één treffer. Met dank aan twee invallers: Nick Runderkamp rondde goed voorbereidend werk van Cas Peters gedecideerd af.

,,Het goede punt is dat we tien tot vijftien kansen hebben gecreëerd, vooral door bepaalde dingen die je met elkaar afspreekt. Dat stemt mij wel tevreden’’, begon Jonk zijn analyse. ,,Dat je dan wel een aantal meer goals had kunnen maken, lijkt me logisch.’’

Grote pechvogel was Joey Veerman. Maar liefst driemaal raakte hij het aluminium: voor de pauze twee keer met een afstandsschot (paal en lat), na de thee kwam zijn met veel gevoel genomen trap ook nog eens tegen de paal terecht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De slotfase gebruikte Jonk om een situatie na te bootsen waarin een 1-0 achterstand moest worden weggewerkt, met onder meer het brengen van een extra spits. Dat ging niet geheel naar wens. ,,De bal moet dan worden voorgegeven vanaf de zijkant, maar daar hadden we moeite mee’’, constateerde de trainer.

Testspeler

Hij gaf ook nog testspeler Andries Noppert (25) – wiens contract bij de Italiaanse club Foggia deze zomer afliep – een helft speeltijd onder de Volendamse lat. Na het aantrekken van aanvallers El Azzouzi en Darius Johnson hoopt Jonk nog op minimaal één of twee versterkingen.

,,We hebben een heel jonge groep, maar we zijn redelijk in balans’’, oordeelt de oefenmeester. ,,Aan de zijkant hebben we Darius erbij, dat geeft ons wat meer mogelijkheden. Op andere posities zullen we nog wel wat aanvulling nodig hebben.’’

Dan doelt hij met name op de spitspositie. Ook is FC Volendam in gesprek met Club Brugge over de 19-jarige Noah Fadiga, die volgens Jonk de volledige rechterflank bestrijken kan. ,,Hij is een uitstekende speler, die we er graag bij willen hebben.’’

Pikant detail: ook Edwin van der Sar was aanwezig op sportpark Duinwetering. De 130-voudig international, die drie jaar geleden bij Noordwijk eenmalig zijn comeback maakte als keeper, keek toe hoe zoon Joe in de tweede helft het doel van de thuisploeg verdedigde.

Jonk en Van der Sar waren allebei uithangborden van de ’fluwelen revolutie’ die Johan Cruijff in 2010 bij Ajax teweeg bracht. Vijf jaar later vertrok Jonk na een conflict met de andere leden van het zogeheten technisch hart. Sindsdien heeft hij Van der Sar niet meer gesproken. ,,Daar heb ik geen behoefte aan.’’

Noordwijk-FC Volendam 0-2

38. J. Vlak 0-1, 73. Runderkamp 0-2.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen