Premium

Spookspeler Wes houdt de gemoederen bezig bij Telstar

1/2
Velsen-Zuid

Dat het op de tribune zaterdag vooral ging over wie toch die mysterieuze testspeler Wes was, zei veel. De wedstrijd tegen Jong Vitesse was de minste van Telstar tot nu toe.

Bij Telstar is het de laatste weken een komen en gaan van testspelers. Ook tegen Jong Vitesse zond trainer Andries Jonker er weer vier het veld in.

Marco Ospitalieri is een bekende naam, speelde een kleine 170 wedstrijden in het betaalde voetbal voor FC Eindhoven, MVV en Fortuna Sittard.

De boomlange verdediger Benaissa Benamar was eerder actief bij Twente en recentelijk in Marokko bij Ittihad Tanger. Fahd Aktaou kent in Nederland een verleden bij Heerenveen, Almere City, Heracles, FC Dordrecht en was de laatste jaren actief in Marokko en in Italië.

Toch ging het over Wes. Want wie was deze spookspeler? Google bood vanwege de genereke naam geen uitkomst. Perschef Dennis Bliek zei dat hij er op verzoek van de technische staf niets over mocht zeggen. Andere mensen binnen de club gaven aan dat de club van de spookspeler dit liever naar buiten wilde brengen.

’Let maar op’, zei commercieel directeur Steef Hammerstein. ,,We gaan iets ongelooflijks zien.” Dat viel wel mee. Een goede sprint daargelaten liet de anonieme speler weinig zien. Al snel rolden de grappen over de tribune. ’Ja, hij komt net langs fietsen en vroeg of hij mee mocht doen.’

Ook op Twitter ging het al snel over Wes. Was de grote Wesley Sneijder soms naar Velsen gekomen om zijn carriere afgesloten? Nee, helaas. Wes, een donkere, tengere jongen, sprak duidelijk geen woord Nederland. Bij Telstar deden ze er nog even een schepje bovenop door in de rust het nummer ’Alane’ van de Kamoerense zanger Wes te draaien.

Tja, je moet wat was er op het veld niets gebeurt. Een goed schot van Reda Kharchouch, een knappe redding van Vitesse-keeper Bilal Byazit op een kopbal van Richelor Sprangers en een gevaarlijke uitbraak van de jonge Arnhemmers. Dat was het wel een beetje.

Andries Jonker was toch tevreden over de inzet van zijn ploeg. ,,Het is de hele week al ontzettend zwaar voor de jongens. Het was vandaag ook veel heter dan verwacht. Na tien minuten waren sommigen al helemaal kapot.”

Dat het gelijk bleef, deerde Jonker niet veel. ,,Nee, want ik zie wel weer enthousiasme. Jongens willen zich laten zien. Soms zelfs te veel. Als ik zie hoe we in de eerste helft met onze krachten smijten. Dan wordt er gewoon ’te veel’ druk gezet. Dat is aan de ene kant hartverwarmend om te zien, maar veel spelers moeten leren wanneer ze moeten drukken en wanneer niet.”

De hoop was natuurlijk dat Jonker het mysterie van Wes zou ontrafelen, maar het antwoord van de trainer zorgt alleen voor meer vraagtekens. ,,Weet jij hoe Neymar echt heet? Dit is gewoon de naam die we door hebben gekregen. Hij komt uit het non-leaguevoetbal. Een amateur dus, daar lopen hele goede spelers rond.”

Uiteindelijk komt de aap toch uit de mouw. Wes is Wesley Fonguck, een 22-jarige Brit. Zijn laatste club was FC Barnet. De technische staf heeft hem afgetest.

Telstar-Jong Vitesse 0-0

Telstar Swolfs; Sno, Benamar (60. Groot), Korpershoek, Ospitalieri (60. El Yaakoubi); Aktou (60. Plet), Wes (60. Berenstein), Gilmour, Korpershoek, Najah; Sprangers, Kharchouch (46. Houben)

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen